Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Reference

Reference

ID Citace
00000 Logická nula, neanalyzováno. / Logical zero value. Not analysed.
00001 Informacne a databazove zdroje Slovenskej potravinovej banky dát, VÚP 1995-2007
00002 Kunachowicz, H.; Nadolna, I.; Przygoda, B.; Krystyna, I. : Tabele skladu i wartosci odzywczej zywnosci, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa. 2005. ISBN 83-200-3112-5
00003 Food Standards Agency: McCance and Widdowson's: The Composition of Foods, 6th summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry, 2002. ISBN 0-85404-428-0
00004 Saxholt, E.;Christensen, A.T.; Møller, A; Hartkopp, H.B.; Hess Ygil, K.; Hels, O.H.: Danish Food Composition Databank, revision 7. Department of Nutrition, National Food Institute, Technical University of Denmark. 2008. Website: http://www.foodcomp.dk/
00005 U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2008. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 21. Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
00006 Smrčinová, H., Macháčková, M., Ouhrabková, J.: Vláknina potravy a nutriční hodnota potravin. Závěrečná zpráva projektu ukončeného v r. 2001, EP9025, Praha : Výzkumný ústav potravinářský, 2002.
00007 Holasová M., Fiedlerová, V., Málková, H., Mašková, E., Nováková, H., Rysová, J., Sládková, J., Švejdová, A., Winterová, R.: Dokumentace přípravy a nutriční hodnocení tradičních českých pokrmů na bázi brambor. Dokumentace nutričního hodnocení českých pokrmů typu fast food. Výroční zpráva projektu "Centrum pro databázi složení potravin". Etapa:2008 - VÚPP.  VÚPP, Praha, 2008.
00009 Mašková E.: Ztráty vybraných nutričních faktorů při finální úpravě potravin. Výroční zpráva projektu č. EP0960986257 za rok 1997. VÚPP, Praha 1998.
00010 Mašková E.: Ztráty vybraných nutričních faktorů při finální úpravě potravin. Závěrečná zpráva projektu č. EP0960986257. VÚPP, Praha 1999
00011 Mašková, E., Fiedlerová V., Holasová M., Rysová J. : Energy and Nutrient Value of Selected Delicatessen Salads. Czech J. Food Sci., 17, 176 - 181 (1999).
00012 Hodnota získaná výpočtem podle interních algoritmů databáze. / Value achieved by calculation using internal algorithms of the database.
00015 Hodnota získaná výpočtem na základě recepturního složení potraviny. Postup výpočtu podle metodiky doporučené EuroFIR (http://www.nutridatabaze.cz/vypocet-vyzivove-hodnoty-potravin/). Dokumentace receptury viz. příslušná citace. / Calculated value based on recipe calculation method recommended by EuroFIR (http://www.eurofir.org/2015/12/16/eurofir-recipe-guideline/). For recipe details see the corresponding reference.
00016 Hodnota obsahu dané komponenty (nutrientu) sestavě pokrmů (chodu) vypočtena na základě hodnot obsahu dané komponenty (nutrientu) jednotlivých pokrmech, jež jsou součásti recepturní kompozice chodu. Dokumentace viz. příslušná citace. /Calculated value of content of the selected component (nutrient) in the coarse. Calculation based on recepy composition of the coarse. More details are available in the corresponding reference.
00017 Hodnota získaná výpočtem na základě podílu separovatelného tuku. / Calculated value. Calculation based on percentage of separable fat.
00020 Kompilovaná online databáza nutričného zloženia potravín, Potravinová banka dát, Výskumný ústav potravinársky, verzia: jún 2009.
00022 National Institute for Health and Welfare, Nutrition Unit. Fineli. Finnish food composition database. Release 11. Helsinki 2010. http://www.fineli.fi
00023 Potravinová banka dát. Výzkumný ústav potravinářský. Alimenta 4.2CZ. Nutriční SW. Bratislava. 2005
00024 U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2009. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 22. Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
00030 McCance and Widdowson’s Composition of Foods integrated dataset, 2008 (http://www.food.gov.uk/science/dietarysurveys/dietsurveys/)
1 2 3 5 Další stránka