Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Tlačenka, modelová receptura

FCDB ID 0996

Tlačenka, modelová receptura

Headcheese (brawn), modelová receptura

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 884 kJ
Energetická hodnota (kcal) 211 kcal
Tuky celkové 16.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 11.05 g
Sacharidy využitelné 0.1 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 16.9 g
Sůl 2.0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 884 00086
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 211 00086
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 16.9 00086
   Dusík celkový NT g 2.7 00086
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 16.0 00086
Sacharidy celkové CHOT g 0.2 00086
   Sacharidy využitelné CHO g 0.1 00086
   Vláknina potravy FIBT g 0.2 00086
Voda celková WATER g 64.7 00086
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.1 00086
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 800 00086
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 2.0 00086
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00086
   Fruktosa FRUS g 0.0 00086
   Glukosa GLUS g 0.1 00086
   Laktosa LACS g 0.0 00086
   Maltosa MALS g 0.0 00086
   Sacharosa SUCS g 0.0 00086
Škrob STARCH g 0.1
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 11.05 00086
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00086
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00086
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00086
   C 10:0 F10:0 g 0.00 00086
   C 12:0 F12:0 g 0.00 00086
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00086
   C 14:0 F14:0 g 0.49 00086
   C 15:0 F15:0 g 0.00 00086
   C 16:0 F16:0 g 2.55 00086
   C 17:0 F17:0 g 0.00 00086
   C 18:0 F18:0 g 8.00 00086
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00086
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00086
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.42 00086
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.00 00086
   C 16:1 F16:1CN7 g 0,01 00086
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00086
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.42 00086
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.00 00086
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00086
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.18 00086
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.07 00086
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.01 00086
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00086
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.06 00086
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.11 00086
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0,08 00086
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.03 00086
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.00
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00086
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00086
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00086
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00086
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0996 Tlačenka, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASNÉ VÝROBKY NEBO LUNCHEON MEAT (US
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0700 MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU A LUNCHEON MEAT (USDA SR) [A1277]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
S PŘIDANÝMI VNITŘNOSTMI [H0307]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
S PŘIDANOU SOLÍ [H0367]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ PŘÍDAVKEM CHEMICKÝCH LÁTEK [J0100]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÁ NÁDOBA, PRUŽNÁ NEBO FOLIE [M0186]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] JEDLÁ STŘÍVKA PRO MASNÉ VÝROBKY [Z0094]
Umístit potravinu do schránky