Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Párky spišské

FCDB ID 0994

Párky spišské

Frankfurters, Spisske

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 846 kJ
Energetická hodnota (kcal) 203 kcal
Tuky celkové 13.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 5.38 g
Sacharidy využitelné 4.2 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 16.6 g
Sůl 2.2 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 846 00076
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 203 00076
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 16.6 00076
   Dusík celkový NT g 2,7 00076
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 13.3 00076
Sacharidy celkové CHOT g 4.2 00076
   Sacharidy využitelné CHO g 4.2 00076
   Vláknina potravy FIBT g 0.0 00000
Voda celková WATER g 62.7 00076
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.2 00076
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 876 00076
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 2.2 00076
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00076
   Fruktosa FRUS g 0.0 00076
   Glukosa GLUS g 0.0 00076
   Laktosa LACS g 0.0 00076
   Maltosa MALS g 0.1 00076
   Sacharosa SUCS g 0.0 00076
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 5.38 00076
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00076
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00076
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00076
   C 10:0 F10:0 g 0.02 00076
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00076
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00076
   C 14:0 F14:0 g 0.22 00076
   C 15:0 F15:0 g 0.01 00076
   C 16:0 F16:0 g 3.25 00076
   C 17:0 F17:0 g 0.05 00076
   C 18:0 F18:0 g 1.78 00076
   C 20:0 F20:0 g 0.03 00076
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00076
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 5.71 00076
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.01 00076
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.35 00076
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00076
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 5.21 00076
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.10 00076
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00076
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.08 00076
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.99 00076
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.96 00076
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00076
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.03 00076
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.09 00076
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.09 00076
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00076
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00076
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.04 00076
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.04 00076
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00076
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0994 Párky spišské
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASNÉ VÝROBKY NEBO LUNCHEON MEAT (US
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0700 MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU A LUNCHEON MEAT (USDA SR) [A1277]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT A PRASE [B1105]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, S KŮŽÍ [C0267]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] UZENÝ NEBO AROMATIZOVANÝ KOUŘEM [H0172]
S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ PŘÍDAVKEM CHEMICKÝCH LÁTEK [J0100]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] BEZ POVRCHU V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0003]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] JEDLÁ STŘÍVKA PRO MASNÉ VÝROBKY [Z0094]
Umístit potravinu do schránky