Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Sýr, smažený

FCDB ID 0992

Sýr, smažený

Cheese, fried

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1595 kJ
Energetická hodnota (kcal) 384 kcal
Tuky celkové 27.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 12.85 g
Sacharidy využitelné 11.1 g
  Cukry celkové 0.6 g
Bílkoviny celkové 22.0 g
Sůl 1.29 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1595 00090
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 384 00090
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 22.0 00090
   Dusík celkový NT g 3.5 00090
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 27.5 00090
Sacharidy celkové CHOT g 12.9 00090
   Sacharidy využitelné CHO g 11.1 00090
   Vláknina potravy FIBT g 1.8 00090
Voda celková WATER g 34.4 00090
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.3 00090
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 516 00090
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.29 00090
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.6 00090
   Fruktosa FRUS g 0.0 00090
   Glukosa GLUS g 0.0 00090
   Laktosa LACS g 0.3 00090
   Maltosa MALS g 0.3 00090
   Sacharosa SUCS g 0.0 00090
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 12.85 00090
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00090
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00090
   C 8:0 F8:0 g 0.10 00090
   C 10:0 F10:0 g 0.52 00090
   C 12:0 F12:0 g 0.71 00090
   C 13:0 F13:0 g 0.03 00090
   C 14:0 F14:0 g 2.28 00090
   C 15:0 F15:0 g 0.25 00090
   C 16:0 F16:0 g 6.74 00090
   C 17:0 F17:0 g 0.12 00090
   C 18:0 F18:0 g 1.92 00090
   C 20:0 F20:0 g 0.09 00090
   C 22:0 F22:0 g 0.09 00090
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 9.70 00090
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.14 00090
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.30 00090
   C 17:1 F17:1 g 0.05 00090
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 8.99 00090
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00090
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00090
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.28 00090
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 2.52 00090
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.45 00090
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.07 00090
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.00 00090
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.76 00090
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.76 00090
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00090
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00090
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.20 00090
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.20 00090
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00090
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0992 Sýr, smažený
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SÝR ZRAJÍCÍ (US CFR) [A0168]
POLOTVRDÝ SÝR (CODEX)
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
090 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0775]
ZRAJÍCÍ SÝR (EUROFIR) [A0785]
10000028 - SÝR/ANALOGY SÝRA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1032]
ZRAJÍCÍ (CODEX) [A1209]
POLOTUČNÝ SÝR (CODEX)
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TVAROH [C0245]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ S TUKEM NEBO OLEJEM [G0024]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] MLÉČNÉ NEBO JINÉ KVAŠENÍ [H0107]
S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] BEZ POVRCHU V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0003]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky