Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Salát bramborový, modelová receptura

FCDB ID 0987

Salát bramborový, modelová receptura

Salad, potato, modelová receptura

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 907 kJ
Energetická hodnota (kcal) 219 kcal
Tuky celkové 18.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.98 g
Sacharidy využitelné 9.6 g
  Cukry celkové 3.8 g
Bílkoviny celkové 1.8 g
Sůl 1.12 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 907 00081
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 219 00081
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.8 00081
   Dusík celkový NT g 0.3 00081
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 18.9 00081
Sacharidy celkové CHOT g 11.3 00081
   Sacharidy využitelné CHO g 9.6 00081
   Vláknina potravy FIBT g 1.7 00081
Voda celková WATER g 66.0 00081
Ethanol ALC g
Popel ASH g 2.0 00081
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 448 00081
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.12 00081
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.8 00081
   Fruktosa FRUS g 0.5 00081
   Glukosa GLUS g 1.5 00081
   Laktosa LACS g 0 00081
   Maltosa MALS g 0 00081
   Sacharosa SUCS g 1.8 00081
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.98 00081
   C 4:0 F4:0 g 0 00081
   C 6:0 F6:0 g 0 00081
   C 8:0 F8:0 g 0 00081
   C 10:0 F10:0 g 0 00081
   C 12:0 F12:0 g 0 00081
   C 13:0 F13:0 g 0 00081
   C 14:0 F14:0 g 0 00081
   C 15:0 F15:0 g 0 00081
   C 16:0 F16:0 g 1.17 00081
   C 17:0 F17:0 g 0 00081
   C 18:0 F18:0 g 0.64 00081
   C 20:0 F20:0 g 0.04 00081
   C 22:0 F22:0 g 0.13 00081
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 5.00 00081
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00081
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.03 00081
   C 17:1 F17:1 g 0 00081
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 4.86 00081
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.04 00081
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.07 00081
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 10.02 00081
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 9.97 00081
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 9.96 00081
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00081
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.01 00081
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.05 00081
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.05 00081
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00081
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00081
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00081
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00081
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00081
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0987 Salát bramborový, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SALÁT - POKRM (US CFR) [A0208]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
SALÁT- POKRM (EUROFIR) [A0866]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
0210000 - ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (ES) [A1228]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0134]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ, VÍCESLOŽKOVÝ, ROZDÍLNÉ STUPNĚ OŠETŘENÍ [F0023]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ A ODDĚLENÝ OD TEKUTINY [G0015]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RESTAURACI NEBO V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0119]
Umístit potravinu do schránky