Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Majonéza, modelová receptura

FCDB ID 0986

Majonéza, modelová receptura

Mayonnaise, modelová receptura

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 3349 kJ
Energetická hodnota (kcal) 814 kcal
Tuky celkové 89.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 9.47 g
Sacharidy využitelné 0.3 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 2.1 g
Sůl 0.44 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0292 A0467 A0627 A0663 A0722 A0735 A0859 A1183 A1257 A1274 B1017 C0190 E0135 F0014 G0003 H0178 H0185 J0100 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A044X#F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 3349 00081
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 814 00081
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 2.1 00081
   Dusík celkový NT g 0.3 00081
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 89.4 00081
Sacharidy celkové CHOT g 0.3 00081
   Sacharidy využitelné CHO g 0.3 00081
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 7.9 00081
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.3 00081
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 176 00081
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.44 00081
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00081
   Fruktosa FRUS g 0 00081
   Glukosa GLUS g 0 00081
   Laktosa LACS g 0.1 00081
   Maltosa MALS g 0 00081
   Sacharosa SUCS g 0 00081
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 9.47 00081
   C 4:0 F4:0 g 0 00081
   C 6:0 F6:0 g 0 00081
   C 8:0 F8:0 g 0 00081
   C 10:0 F10:0 g 0 00081
   C 12:0 F12:0 g 0 00081
   C 13:0 F13:0 g 0 00081
   C 14:0 F14:0 g 0.06 00081
   C 15:0 F15:0 g 0 00081
   C 16:0 F16:0 g 5.52 00081
   C 17:0 F17:0 g 0 00081
   C 18:0 F18:0 g 3.04 00081
   C 20:0 F20:0 g 0.21 00081
   C 22:0 F22:0 g 0.64 00081
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 23.71 00081
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00081
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.15 00081
   C 17:1 F17:1 g 0 00081
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 23.42 00081
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.14 00081
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00081
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 47.56 00081
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 47.48 00081
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 47.43 00081
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00081
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.05 00081
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.08 00081
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.08 00081
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00081
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00081
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00081
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00081
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00081
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0986 Majonéza, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] STANDARDIZOVANÝ DRESINK (US CFR) [A0292]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
DRESINK, MAJONÉZA (EUROFIR) [A0859]
50171800 - OMÁČKY/POMAZÁNKY/DIPY/KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVKY (GS1 GPC) [A1183]
1000000 - 10. PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU - SUCHOZEMŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1257]
0400 TUKY A OLEJE (USDA SR) [A1274]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ROSTLINA K VÝROBĚ OLEJE [B1017]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK NEBO OLEJ [C0190]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0135]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] AEROVANÝ [H0178]
S PŘIDANÝM VAJEČNÝM ŽLOUTKEM [H0185]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ PŘÍDAVKEM CHEMICKÝCH LÁTEK [J0100]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky