Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Křen, sušený, mletý

FCDB ID 0984

Křen, sušený, mletý

Horseradish, dried, milled

Armoracia

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1386 kJ
Energetická hodnota (kcal) 328 kcal
Tuky celkové 0.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.12 g
Sacharidy využitelné 55.9 g
  Cukry celkové 21.2 g
Bílkoviny celkové 15.4 g
Sůl 0.05 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0674 A0705 A0731 A0827 A1012 A1229 A1281 B1146 C0238 E0136 F0001 G0003 H0138 J0116 K0003 M0194 M0197 N0036 N0039 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00ZQ#F27.A00QK$F28.A07LA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1386 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 328 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 15.4 00012
   Dusík celkový NT g 2.46 00085
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.9 00085
Sacharidy celkové CHOT g 73.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 55.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 17.5 00085
Voda celková WATER g 7.0 00085
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.3 00085
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 22 00085
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.05 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 21.2 00012
   Fruktosa FRUS g 0.3 00085
   Glukosa GLUS g 2.0 00085
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00085
   Sacharosa SUCS g 18.9 00085
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.12 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00085
   C 6:0 F6:0 g 0 00085
   C 8:0 F8:0 g 0 00085
   C 10:0 F10:0 g 0 00085
   C 12:0 F12:0 g 0 00085
   C 13:0 F13:0 g 0 00085
   C 14:0 F14:0 g 0 00085
   C 15:0 F15:0 g 0 00085
   C 16:0 F16:0 g 0.11 00085
   C 17:0 F17:0 g 0 00085
   C 18:0 F18:0 g 0.01 00085
   C 20:0 F20:0 g 0 00085
   C 22:0 F22:0 g 0 00085
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.11 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00085
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00085
   C 17:1 F17:1 g 0 00085
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.11 00085
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00085
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00085
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.47 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.29 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.29 00085
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00085
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00085
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.18 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.18 00085
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00085
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00085
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00085
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00085
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0984 Křen, sušený, mletý
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
009 KOŘENOVÁ ZELENINA (VA) (CCPR) [A0674]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ZELENINOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0827]
10000004 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (NETRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1012]
0220000 - ZELENINA CIBULOVÁ (ES) [A1229]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KŘEN [B1146]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA [C0238]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
PAPÍR NEBO LEPENKA [N0043]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky