FCDB ID 0096
Sýr, balkánský, 50 % t. v s.
Cheese, Balkan, 50% fidm

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1030 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 245 | kcal |
Tuky celkové | 20.5 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 13.26 | g |
Sacharidy využitelné | 1.2 | g |
Cukry celkové | 1.2 | g |
Bílkoviny celkové | 14.7 | g |
Sůl | 4.4 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0115 A0314 A0452 A0626 A0720 A0724 A0775 A0785 A1032 A1212 A1215 A1259 A1271 B1201 C0245 E0151 F0001 G0003 H0107 H0173 H0253 H0298 J0131 J0137 K0018 M0001 N0001 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A02RBObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1030 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 245 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.38] | PROT | g | 14.7 | 00034 |
Dusík celkový | NT | g | 2.3 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.945] | FAT | g | 20.5 | 00034 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 1.2 | 00034 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 1.2 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00000 |
Voda celková | WATER | g | 58.5 | 00034 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 4.9 | 00034 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.02 | T0101 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.46 | T0101 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | 0.01 | 00048 |
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | T0101 |
Vitamin A | VITA | RE | 254 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 243 | 00012 |
beta-karoten | CARTB | μg | 126 | 00012 |
Vitamin D | VITD | μg | 0.26 | 00012 |
Vitamin E | VITE | ATE | 0.73 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.73 | 00004 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 1764 | 00034 |
Hořčík | MG | mg | 16 | 00034 |
Fosfor | P | mg | 237 | 00034 |
Draslík | K | mg | 75 | 00034 |
Vápník | CA | mg | 400 | 00034 |
Železo | FE | mg | 0.1 | 00034 |
Měď | CU | mg | 0.05 | 00034 |
Zinek | ZN | mg | 1.7 | 00034 |
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | 19 | 00034 |
Sůl | NACL | g | 4.4 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 1.2 | 00012 |
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | 1.2 | 00034 |
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 13.26 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0.70 | 00012 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0.45 | 00012 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0.29 | 00012 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0.64 | 00012 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0.80 | 00012 |
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | 2.26 | 00012 |
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | 6.07 | 00012 |
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | 2.07 | 00012 |
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 5.54 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0.29 | 00012 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0.45 | 00012 |
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 4.55 | 00012 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0.25 | 00012 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.59 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.43 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.43 | 00012 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0.16 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0.16 | 00012 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 87 | 00012 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |