Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso koňské, bok

FCDB ID 0897

Maso koňské, bok

Horse, meat, belly, raw

Equus caballus

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.64
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 903 kJ
Energetická hodnota (kcal) 217 kcal
Tuky celkové 16.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 5.78 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 17.2 g
Sůl 0.24 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.64
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 903 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 217 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 17.2 00012
   Dusík celkový NT g 2.76 00078
Tuky celkové [FACF:0.916] FAT g 16.5 00078
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 65.0 00078
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.9 00078
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 96 00078
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.24 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 5.78 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00078
   C 6:0 F6:0 g 0 00078
   C 8:0 F8:0 g 0 00078
   C 10:0 F10:0 g 0 00078
   C 12:0 F12:0 g 0.13 00078
   C 13:0 F13:0 g 0 00078
   C 14:0 F14:0 g 0.87 00078
   C 15:0 F15:0 g 0 00078
   C 16:0 F16:0 g 4.21 00078
   C 17:0 F17:0 g 0 00078
   C 18:0 F18:0 g 0.57 00078
   C 20:0 F20:0 g 0 00078
   C 22:0 F22:0 g 0 00078
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 4.23 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00078
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.77 00078
   C 17:1 F17:1 g 0 00078
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.46 00078
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00078
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00078
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 4.43 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.82 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.76 00078
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00078
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.06 00078
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 2.61 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 2.61 00078
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00078
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00078
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00078
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00078
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0897 Maso koňské, bok
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1700 VÝROBKY Z JEHNĚČÍHO, TELECÍHO A ZVĚŘE (USDA SR) [A1287]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KŮŇ [B1229]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA [C0175]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] BEZ POVRCHU V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0003]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky