Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kokos mletý

FCDB ID 0089

Kokos mletý

Coconut meat, desiccated

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.63
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2830 kJ
Energetická hodnota (kcal) 687 kcal
Tuky celkové 65.7 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 11.2 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 6.4 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0260 A0467 A0629 A0662 A0703 A0730 A0824 A1002 A1239 A1282 B1536 C0134 E0100 F0003 G0003 H0138 J0143 K0001 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A014K#F28.A07LA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.63
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2830 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 687 00012
Bílkoviny celkové [NCF:5.30] PROT g 6.4 00004
   Dusík celkový NT g 1.0 00012
Tuky celkové [FACF:0.950] FAT g 65.7 00004
Sacharidy celkové CHOT g 23.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 11.2 00012
   Vláknina potravy FIBT g 12.6 00004
Voda celková WATER g 2.3 00004
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.8 00004
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.04 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.15 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.15 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 28 00004
Hořčík MG mg 90 00004
Fosfor P mg 187 00004
Draslík K mg 750 00004
Vápník CA mg 11 00004
Železo FE mg 3.6 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.1 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.1 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0089 Kokos mletý
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OŘECHY NEBO VÝROBKY Z OŘECHŮ (US CFR) [A0260]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
13 OŘECHY (EFG) [A0703]
07 LUŠTĚNINY, SEMENA, JÁDRA, OŘECHY A VÝROBKY Z NICH (EUROCODE2) [A0730]
VÝROBKY Z OŘECHŮ NEBO SEMEN (EUROFIR) [A0824]
10000236 - OŘECHY/SEMENA - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1002]
0402000 - OLEJNATÉ PLODY (ES) [A1239]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KOKOSOVÝ OŘECH [B1536]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU [C0134]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY O TLOUŠŤCE<0.3 CM. [E0100]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] SUŠENÝ PŘI NORMÁLNÍM TLAKU [J0143]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky