Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Syrovátka, z kozího mléka, syrová

FCDB ID 0860

Syrovátka, z kozího mléka, syrová

Whey fluid, goat milk, raw

Capra

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 100 kJ
Energetická hodnota (kcal) 24 kcal
Tuky celkové 0.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.36 g
Sacharidy využitelné 3.9 g
  Cukry celkové 3.9 g
Bílkoviny celkové 0.7 g
Sůl 0.10 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0164 A0452 A0626 A0719 A0724 A0775 A0781 A1044 A1259 A1271 B1328 C0244 E0130 F0018 G0003 H0001 J0131 K0003 M0203 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0EZB#F01.A0CDM

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 100 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 24 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0.7 00012
   Dusík celkový NT g 0.11 00078
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 0.6 00078
Sacharidy celkové CHOT g 3.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 3.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 93.7 00078
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.6 00078
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 40 00078
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.10 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.9 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00078
   Glukosa GLUS g 0 00078
   Laktosa LACS g 3.9 00078
   Maltosa MALS g 0 00078
   Sacharosa SUCS g 0 00078
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.36 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00078
   C 6:0 F6:0 g 0.01 00078
   C 8:0 F8:0 g 0.01 00078
   C 10:0 F10:0 g 0.05 00078
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00078
   C 13:0 F13:0 g 0 00078
   C 14:0 F14:0 g 0.06 00078
   C 15:0 F15:0 g 0 00078
   C 16:0 F16:0 g 0.17 00078
   C 17:0 F17:0 g 0 00078
   C 18:0 F18:0 g 0.05 00078
   C 20:0 F20:0 g 0 00078
   C 22:0 F22:0 g 0 00078
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.12 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00078
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00078
   C 17:1 F17:1 g 0 00078
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.11 00078
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00078
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00078
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.02 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.01 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.01 00078
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00078
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00078
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.01 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.01 00078
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00078
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00078
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00078
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00078
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0860 Syrovátka, z kozího mléka, syrová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0164]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
29 MLÉKO (EFG) [A0719]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
090 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0775]
ZPRACOVANÉ MLÉKO (EUROFIR) [A07781]
10000025 - MLÉKO/ANALOGY MLÉKA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1044]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KOZA [B1328]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SYROVÁTKA [C0244]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA [E0130]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] LÁHEV NEBO SKLENICE [M0203]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky