Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Olej slunečnicový

FCDB ID 0086

Olej slunečnicový

Oil, sunflower

Olej slunečnicový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 3700 kJ
Energetická hodnota (kcal) 900 kcal
Tuky celkové 100 g
  Nasycené mastné kyseliny 10.2 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 3700 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 900 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00004
   Dusík celkový NT g 0 00012
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 100 00004
Sacharidy celkové CHOT g 0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00004
Voda celková WATER g 0 00004
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0 00004
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 55.00 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 55.00 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 0 00004
Hořčík MG mg 0 00004
Fosfor P mg 0 00004
Draslík K mg 0 00004
Vápník CA mg 0 00004
Železo FE mg 0 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 10.2 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0 00004
   C 12:0 F12:0 g 0 00004
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00004
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 5.50 00004
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 3.80 00004
   C 20:0 F20:0 g 0.30 00004
   C 22:0 F22:0 g 0.60 00004
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 22.0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00004
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00004
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 22.0 00004
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00004
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00004
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 63.0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 63.0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 63.0 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00004
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00004
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00004
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00004
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0086 Olej slunečnicový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
TUKY A OLEJE (CIAA) [A0453]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
10 ROSTLINNÉ OLEJE (EFG) [A0700]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
068 ROSTLINNÉ OLEJE, JEDLÉ (NEBO RAFINOVANÉ) (OR) (CCPR) [A0764]
ROSTLINNÝ TUK NEBO OLEJ (EUROFIR) [A0806]
10000042 - JEDLÉ TUKY - ROSTLINNÉ NEBO Z JINÝCH PLODIN (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1056]
0401000 - OLEJNATÁ SEMENA (ES) [A1238]
0400 TUKY A OLEJE (USDA SR) [A1274]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SLUNEČNICE [B1547]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK NEBO OLEJ [C0190]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, VYSOKOVISKÓZNÍ, BEZ VIDITELNÝCH ČÁSTIC [E0139]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky