Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Olej řepkový, nízkoerukový

FCDB ID 0084

Olej řepkový, nízkoerukový

Oil, rape seed (low eruca acid content)

Olej řepkový, nízkoerukový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 3693 kJ
Energetická hodnota (kcal) 898 kcal
Tuky celkové 99.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 6.75 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 3693 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 898 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00012
   Dusík celkový NT g 0 00070
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 99.8 00070
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 0.2 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 18.4 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 18.4 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 0 00070
Hořčík MG mg 0 00004
Fosfor P mg 0 00004
Draslík K mg 0 00004
Vápník CA mg 0 00004
Železo FE mg 0 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 6.75 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 4.21 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 1.74 00070
   C 20:0 F20:0 g 0.55 00070
   C 22:0 F22:0 g 0.25 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 62.67 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.18 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 61.19 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 1.17 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.13 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 25.88 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 17.68 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 17.68 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 8.20 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 8.20 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0084 Olej řepkový, nízkoerukový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
TUKY A OLEJE (CIAA) [A0453]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
10 ROSTLINNÉ OLEJE (EFG) [A0700]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
068 ROSTLINNÉ OLEJE, JEDLÉ (NEBO RAFINOVANÉ) (OR) (CCPR) [A0764]
ROSTLINNÝ TUK NEBO OLEJ (EUROFIR) [A0806]
50151500 - JEDLÉ OLEJE (GS1 GPC) [A1058]
0401000 - OLEJNATÁ SEMENA (ES) [A1238]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ŘEPKA [B1248]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] OLEJ ZE SEMEN [C0307]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, VYSOKOVISKÓZNÍ [E0102]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] SKLENĚNÁ NÁDOBA [M0130]
PLASTOVÁ NÁDOBA [M0172]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky