Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Siven americký, maso bez kůže

FCDB ID 0819

Siven americký, maso bez kůže

Brook trout, meat without skin, raw

Salvelinus fontinalis

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.59
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 584 kJ
Energetická hodnota (kcal) 140 kcal
Tuky celkové 7.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.00 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 17.8 g
Sůl 0.13 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0217 A0460 A0634 A0717 A0727 A0745 A0802 A1144 A1265 A1285 B1077 C0268 E0150 F0003 G0003 H0001 J0003 K0003 M0190 N0042 P0024 R0220

Popis potraviny kódy FoodEX2

A029H#F20.A07QR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.59
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 584 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 140 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 17.8 00012
   Dusík celkový NT g 2.85 00075
Tuky celkové [FACF:0.900] FAT g 7.6 00075
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 72.9 00075
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.4 00075
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 52 00075
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.13 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.00 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00075
   C 6:0 F6:0 g 0 00075
   C 8:0 F8:0 g 0 00075
   C 10:0 F10:0 g 0 00075
   C 12:0 F12:0 g 0 00075
   C 13:0 F13:0 g 0 00075
   C 14:0 F14:0 g 0.13 00075
   C 15:0 F15:0 g 0 00075
   C 16:0 F16:0 g 0.71 00075
   C 17:0 F17:0 g 0 00075
   C 18:0 F18:0 g 0.16 00075
   C 20:0 F20:0 g 0 00075
   C 22:0 F22:0 g 0 00075
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.85 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00075
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.32 00075
   C 17:1 F17:1 g 0 00075
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.32 00075
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.22 00075
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00075
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.75 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.09 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.09 00075
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00075
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00075
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.66 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.26 00075
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.12 00075
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.28 00075
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00075
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00075
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0819 Siven americký, maso bez kůže
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
040 SLADKOVODNÍ RYBY (WF) (CCPR) [A0745]
RYBY NEBO PODOBNÉ ORGANISMY (EUROFIR) [A0802]
50121500 - RYBY - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1144]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SIVEN AMERICKÝ [B1077]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] OBAL Z HLINÍKOVÉ FOLIE [M0190]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] HLINÍK [N0042]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] SLADKOVODNÍ RYBOLOVNÁ OBLAST [R0220]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky