Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 10.25

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mouka nopálová

FCDB ID 0818

Mouka nopálová

Cactus flour

Opuncie fikus indica

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 815 kJ
Energetická hodnota (kcal) 198 kcal
Tuky celkové 1.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.40 g
Sacharidy využitelné 14.6 g
  Cukry celkové 3.6 g
Bílkoviny celkové 5.4 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0143 A0455 A0629 A0672 A0707 A0732 A0834 A0994 A1267 A1279 B1672 C0167 E0136 F0003 G0003 H0138 K0003 M0182 N0042 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01MA#F27.A01KD$F28.A07LA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 815 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 198 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 5.4 00012
   Dusík celkový NT g 0.86 00075
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 1.4 00075
Sacharidy celkové CHOT g 67.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 14.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 52.8 00075
Voda celková WATER g 6.4 00075
Ethanol ALC g
Popel ASH g 19.4 00075
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00075
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.6 00012
   Fruktosa FRUS g 2.1 00075
   Glukosa GLUS g 1.3 00075
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00075
   Sacharosa SUCS g 0.2 00075
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.40 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00075
   C 6:0 F6:0 g 0 00075
   C 8:0 F8:0 g 0 00075
   C 10:0 F10:0 g 0 00075
   C 12:0 F12:0 g 0 00075
   C 13:0 F13:0 g 0 00075
   C 14:0 F14:0 g 0.03 00075
   C 15:0 F15:0 g 0 00075
   C 16:0 F16:0 g 0.24 00075
   C 17:0 F17:0 g 0 00075
   C 18:0 F18:0 g 0.05 00075
   C 20:0 F20:0 g 0.08 00075
   C 22:0 F22:0 g 0 00075
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.24 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00075
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00075
   C 17:1 F17:1 g 0 00075
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.07 00075
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.18 00075
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00075
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.11 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.08 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.08 00075
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00075
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00075
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00075
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00075
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00075
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00075
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00075
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0818 Mouka nopálová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OVOCE NEBO OVOCNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0143]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
005 TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ NETŘÍDĚNÉ S JEDLOU SLUPKOU (FT) (CCPR) [A0672]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
ZPRACOVANÝ OVOCNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0834]
10000001 - OVOCE - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0994]
0160000 - OSTATNÍ OVOCE (ES) [A1267]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] OSTNATÉ PLODY OPUNCIE [B1672]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] HLINÍKOVÁ NÁDOBA [M0182]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] HLINÍK [N0042]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky