Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mouka kaštanová

FCDB ID 0817

Mouka kaštanová

Chestnut flour

Castanea

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1464 kJ
Energetická hodnota (kcal) 347 kcal
Tuky celkové 3.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.40 g
Sacharidy využitelné 64.4 g
  Cukry celkové 26.5 g
Bílkoviny celkové 6.3 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0260 A0467 A0629 A0685 A0703 A0730 A0823 A1005 A1221 A1282 B1584 C0134 E0136 F0001 G0003 H0001 J0001 K0003 M0182 N0042 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0F0N#F27.A014J

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1464 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 347 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 6.3 00012
   Dusík celkový NT g 1.01 00075
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 3.6 00075
Sacharidy celkové CHOT g 80.6 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 64.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 16.2 00075
Voda celková WATER g 7.1 00075
Ethanol ALC g
Popel ASH g 2.4 00075
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00075
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 26.5 00012
   Fruktosa FRUS g 2.7 00075
   Glukosa GLUS g 3.6 00075
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00075
   Sacharosa SUCS g 20.2 00075
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.40 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00075
   C 6:0 F6:0 g 0 00075
   C 8:0 F8:0 g 0 00075
   C 10:0 F10:0 g 0 00075
   C 12:0 F12:0 g 0 00075
   C 13:0 F13:0 g 0 00075
   C 14:0 F14:0 g 0.01 00075
   C 15:0 F15:0 g 0 00075
   C 16:0 F16:0 g 0.34 00075
   C 17:0 F17:0 g 0 00075
   C 18:0 F18:0 g 0.04 00075
   C 20:0 F20:0 g 0 00075
   C 22:0 F22:0 g 0 00075
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.04 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00075
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.01 00075
   C 17:1 F17:1 g 0 00075
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.03 00075
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00075
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00075
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.96 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.87 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.87 00075
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00075
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00075
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.09 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.09 00075
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00075
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00075
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00075
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00075
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0817 Mouka kaštanová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OŘECHY NEBO VÝROBKY Z OŘECHŮ (US CFR) [A0260]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
022 STROMOVÉ OŘECHY (TN) (CCPR) [A0685]
13 OŘECHY (EFG) [A0703]
07 LUŠTĚNINY, SEMENA, JÁDRA, OŘECHY A VÝROBKY Z NICH (EUROCODE2) [A0730]
OŘECHY, SEMENA NEBO JÁDRA (EUROFIR) [A0823]
10000008 - OŘECHY/SEMENA - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1005]
NUTS (EC) [A1221]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAŠTAN JEDLÝ [B1584]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU [C0134]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] HLINÍKOVÁ NÁDOBA [M0182]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] HLINÍK [N0042]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky