FCDB ID 0081
Majonéza
Mayonnaise

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 3000 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 730 | kcal |
Tuky celkové | 80.0 | g |
Nasycené mastné kyseliny | g | |
Sacharidy využitelné | 1.4 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 1.1 | g |
Sůl | 1.1 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0292 A0467 A0627 A0663 A0722 A0735 A0859 A1183 A1257 A1274 B1017 C0190 E0135 F0014 G0003 H0178 H0185 J0100 K0003 M0001 N0001 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A044XObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 3000 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 730 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 1.1 | 00004 |
Dusík celkový | NT | g | 0.2 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.950] | FAT | g | 80.0 | 00004 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 1.4 | 00004 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 1.4 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00000 |
Voda celková | WATER | g | 16.4 | 00004 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 1.1 | 00004 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.02 | 00002 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.06 | 00002 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | 00038 |
Vitamin A | VITA | RE | 54 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 54 | 00002 |
beta-karoten | CARTB | μg | 2 | 00002 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 7.6 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 7.6 | 00004 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 450 | 00003 |
Hořčík | MG | mg | 9 | 00002 |
Fosfor | P | mg | 54 | 00004 |
Draslík | K | mg | 15 | 00002 |
Vápník | CA | mg | 14 | 00002 |
Železo | FE | mg | 0.5 | 00002 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 1.1 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | ||
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | ||
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | ||
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 15.28 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 15.28 | 00002 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | ||
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 110 | 00036 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |