Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Buchty kynuté, plněné tvarohovou náplní, modelová receptura

FCDB ID 0794

Buchty kynuté, plněné tvarohovou náplní, modelová receptura

Buchty, fermented buns, with quark filling, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1235 kJ
Energetická hodnota (kcal) 293 kcal
Tuky celkové 8.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.60 g
Sacharidy využitelné 44.8 g
  Cukry celkové 12.2 g
Bílkoviny celkové 9.0 g
Sůl 0.7 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1235 00073
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 293 00073
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 9.0 00073
   Dusík celkový NT g 1.4 00073
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 8.1 00073
Sacharidy celkové CHOT g 47.4 00073
   Sacharidy využitelné CHO g 44.8 00073
   Vláknina potravy FIBT g 2.6 00073
Voda celková WATER g 34.4 00073
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.1 00073
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 264 00073
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.7 00073
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 12.2 00073
   Fruktosa FRUS g 3.6 00073
   Glukosa GLUS g 2.8 00073
   Laktosa LACS g 1.3 00073
   Maltosa MALS g 1.3 00073
   Sacharosa SUCS g 3.2 00073
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.60 00073
   C 4:0 F4:0 g 0.01 00073
   C 6:0 F6:0 g 0.02 00073
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00073
   C 10:0 F10:0 g 0.07 00073
   C 12:0 F12:0 g 0.64 00073
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00073
   C 14:0 F14:0 g 0.34 00073
   C 15:0 F15:0 g 0.01 00073
   C 16:0 F16:0 g 2.09 00073
   C 17:0 F17:0 g 0.01 00073
   C 18:0 F18:0 g 0.31 00073
   C 20:0 F20:0 g 0.03 00073
   C 22:0 F22:0 g 0.01 00073
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.77 00073
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.01 00073
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00073
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00073
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.67 00073
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.03 00073
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.01 00073
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.23 00073
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.99 00073
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.99 00073
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00073
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.00 00073
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.24 00073
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.24 00073
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00073
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00073
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00073
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00073
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00073
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0794 Buchty kynuté, plněné tvarohovou náplní, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SLADKÉ ROHLÍKY NEBO JINÉ TVARY (US CFR) [A0151]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CIAA) [A0458]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
05 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (EFG) [A0695]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
078 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ VÍCESLOŽKOVÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCPR) [A0768]
JEMNÉ PEČIVO (EUROFIR) [A0821]
50182000 - SLADKÉ PEKAŘSKÉ VÝROBKY (GS1 GPC) [A0951]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
1800 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1288]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY PEČENÝ V TROUBĚ [G0005]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU SACHARÓZOU [H0158]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0221]
S PŘIDANÝM MLÉKEM NEBO MLÉČNÝM VÝROBKEM [H0297]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
S PŘIDANÝMI STROMOVÝMI OŘECHY [H0757]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KRYCÍ LAK [N0024]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky