Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Vejce slepičí

FCDB ID 0078

Vejce slepičí

Egg, hen, whole, raw

Vejce slepičí

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.89
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 575 kJ
Energetická hodnota (kcal) 138 kcal
Tuky celkové 9.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.53 g
Sacharidy využitelné 1.3 g
  Cukry celkové 0.3 g
Bílkoviny celkové 12.5 g
Sůl 0.30 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.89
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 575 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 138 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 12.5 00012
   Dusík celkový NT g 2.0 00068
Tuky celkové [FACF:0.830] FAT g 9.2 00068
Sacharidy celkové CHOT g 1.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 76.1 00068
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.9 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.42 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 160 00012
   Retinol RETOL μg 160 00041
   beta-karoten CARTB μg 0 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 1.05 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 1.05 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 119 00068
Hořčík MG mg 23 00020
Fosfor P mg 220 00020
Draslík K mg 132 00020
Vápník CA mg 54 00020
Železo FE mg 1.7 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.30 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.3 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00068
   Glukosa GLUS g 0.3 00068
   Laktosa LACS g 0 00068
   Maltosa MALS g 0 00068
   Sacharosa SUCS g 0 00068
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.53 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0.03 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 1.91 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 0.59 00068
   C 20:0 F20:0 g 0 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 4.07 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.32 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.73 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.04 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.01 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.93 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.09 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg 372 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0078 Vejce slepičí
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VEJCE NEBO VAJEČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0261]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0461]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0635]
28 VEJCE (EFG) [A0718]
02 VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0725]
039 VEJCE (CCPR) [A0744]
ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ VEJCE (EUROFIR) [A0791]
50131600 - VEJCE/ANALOGY VAJEC (GS1 GPC) [A1038]
1030000 - PTAČÍ VEJCE (ES) [A1260]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SLEPICE [B1713]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] VEJCE [C0194]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA [E0130]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] BEZ POVRCHU V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0003]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky