FCDB ID 0755
Sardinka evropská
Fish, sardines, raw
Sardina pilchardus
Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 0.68
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 661 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 158 | kcal |
Tuky celkové | 8.9 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 2.89 | g |
Sacharidy využitelné | 0 | g |
Cukry celkové | 0 | g |
Bílkoviny celkové | 19.5 | g |
Sůl | 0.28 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0267 A0460 A0634 A0717 A0727 A0747 A0802 A1144 A1265 A1285 B1558 C0173 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0166 N0036 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A02DBObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 0.68
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 661 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 158 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 19.5 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 3.12 | 00072 |
Tuky celkové [FACF:0.700] | FAT | g | 8.9 | 00072 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 0 | 00000 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 0 | 00000 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00000 |
Voda celková | WATER | g | 68.0 | 00072 |
Ethanol | ALC | g | ||
Popel | ASH | g | 1.8 | 00072 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | ||
Vitamin A | VITA | RE | ||
Retinol | RETOL | μg | ||
beta-karoten | CARTB | μg | ||
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | ||
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 112 | 00072 |
Hořčík | MG | mg | ||
Fosfor | P | mg | ||
Draslík | K | mg | ||
Vápník | CA | mg | ||
Železo | FE | mg | ||
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.28 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 0 | 00000 |
Fruktosa | FRUS | g | 0 | 00000 |
Glukosa | GLUS | g | 0 | 00000 |
Laktosa | LACS | g | 0 | 00000 |
Maltosa | MALS | g | 0 | 00000 |
Sacharosa | SUCS | g | 0 | 00000 |
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 2.89 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00072 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00072 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00072 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00072 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0 | 00072 |
C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00072 |
C 14:0 | F14:0 | g | 0.64 | 00072 |
C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00072 |
C 16:0 | F16:0 | g | 1.74 | 00072 |
C 17:0 | F17:0 | g | 0 | 00072 |
C 18:0 | F18:0 | g | 0.39 | 00072 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0.12 | 00072 |
C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00072 |
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 1.73 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00072 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0.66 | 00072 |
C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00072 |
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0.89 | 00072 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0.18 | 00072 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00072 |
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.71 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.11 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.11 | 00072 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00072 |
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00072 |
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0.60 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0.06 | 00072 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0.21 | 00072 |
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0.32 | 00072 |
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00012 |
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00072 |
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00072 |
Cholesterol | CHORL | mg | ||
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |
Fotogalerie
1 |
1 |