Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Vločky bramborové

FCDB ID 0752

Vločky bramborové

Potato flakes

Solanum tuberosum

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1465 kJ
Energetická hodnota (kcal) 346 kcal
Tuky celkové 0.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.59 g
Sacharidy využitelné 72.9 g
  Cukry celkové 1.6 g
Bílkoviny celkové 7.7 g
Sůl 0.09 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1465 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 346 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.7 00012
   Dusík celkový NT g 1.22 00072
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.8 00072
Sacharidy celkové CHOT g 81.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 72.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 8.1 00072
Voda celková WATER g 7.0 00072
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.5 00072
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 35 00072
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.09 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.6 00012
   Fruktosa FRUS g 0.4 00072
   Glukosa GLUS g 0.5 00072
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00072
   Sacharosa SUCS g 0.8 00072
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.59 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00072
   C 6:0 F6:0 g 0 00072
   C 8:0 F8:0 g 0 00072
   C 10:0 F10:0 g 0 00072
   C 12:0 F12:0 g 0 00072
   C 13:0 F13:0 g 0 00072
   C 14:0 F14:0 g 0 00072
   C 15:0 F15:0 g 0 00072
   C 16:0 F16:0 g 0.24 00072
   C 17:0 F17:0 g 0 00072
   C 18:0 F18:0 g 0.34 00072
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00072
   C 22:0 F22:0 g 0 00072
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00072
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00072
   C 17:1 F17:1 g 0 00072
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0 00072
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00072
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00072
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.07 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.05 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.05 00072
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00072
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00072
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00072
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00072
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00072
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00072
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00072
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0752 Vločky bramborové
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
016 ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (VR) (CCPR) [A0681]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ŠKROBNATÝ KOŘEN NEBO BRAMBOR (EUROFIR) [A0829]
10000006 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (TRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1013]
0210000 - ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (ES) [A1228]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] HLÍZA [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] HLINÍKOVÁ NÁDOBA [M0182]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] HLINÍK [N0042]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1