Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Sádlo kančí

FCDB ID 0722

Sádlo kančí

Wild boar, fat, raw

Sus scrofa

Sádlo kančí

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2633 kJ
Energetická hodnota (kcal) 640 kcal
Tuky celkové 67.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 16.77 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 7.6 g
Sůl 0.08 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2633 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 640 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.6 00012
   Dusík celkový NT g 1.21 00072
Tuky celkové [FACF:0.953] FAT g 67.7 00072
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 24.4 00072
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.4 00072
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 30 00072
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.08 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 16.77 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00072
   C 6:0 F6:0 g 0 00072
   C 8:0 F8:0 g 0 00072
   C 10:0 F10:0 g 0 00072
   C 12:0 F12:0 g 0 00072
   C 13:0 F13:0 g 0 00072
   C 14:0 F14:0 g 0.57 00072
   C 15:0 F15:0 g 0 00072
   C 16:0 F16:0 g 10.44 00072
   C 17:0 F17:0 g 0 00072
   C 18:0 F18:0 g 5.76 00072
   C 20:0 F20:0 g 0 00072
   C 22:0 F22:0 g 0 00072
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 23.10 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00072
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.71 00072
   C 17:1 F17:1 g 0 00072
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 22.11 00072
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.28 00072
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00072
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 23.51 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 20.39 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 20.39 00072
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00072
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00072
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 3.12 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 3.12 00072
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00072
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00072
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00072
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00072
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0722 Sádlo kančí
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
TUKY A OLEJE (CIAA) [A0453]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
12 MÁSLO A ŽIVOČIŠNÉ TUKY (EFG) [A0702]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
TUKY SAVCŮ (MM) (CCPR) [A0738]
MÁSLO NEBO JINÝ ŽIVOČIŠNÝ TUK (EUROFIR) [A0808]
10000041 - JEDLÉ TUKY - ŽIVOČIŠNÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1053]
1000000 - 10. PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU - SUCHOZEMŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1257]
0400 TUKY A OLEJE (USDA SR) [A1274]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE DIVOKÉ
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK NEBO OLEJ [C0190]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky