Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Škubánky s mákem, modelová receptura

FCDB ID 0007

Škubánky s mákem, modelová receptura

Skubanky, mashed potatoes with poppy seed and sugar, modelová receptura

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 913 kJ
Energetická hodnota (kcal) 218 kcal
Tuky celkové 9.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 4.18 g
Sacharidy využitelné 27.2 g
  Cukry celkové 9.3 g
Bílkoviny celkové 4.3 g
Sůl 0.9 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0706 A0731 A0830 A1121 A1292 B1218 C0240 E0105 F0014 G0014 H0158 H0262 H0319 H0333 J0003 K0003 M0001 N0051 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VD#F04.A003X$F04.A015J$F04.A039F$F04.A032H

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 913 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 218 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 4.3 00012
   Dusík celkový NT g 0.7 00007
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 9.7 00007
Sacharidy celkové CHOT g 29.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 27.2 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.3 00007
Voda celková WATER g 55.0 00007
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.7 00007
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00007
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00007
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.3 00007
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.27 00007
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.19 00007
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 2.7 00007
Vitamin A VITA RE 2 00012
   Retinol RETOL μg 2 00007
   beta-karoten CARTB μg 3 00007
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.11 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.11 00007
Minerální látky        
Sodík NA mg 365 00007
Hořčík MG mg 33 00007
Fosfor P mg 38 00007
Draslík K mg 260 00007
Vápník CA mg 80 00007
Železo FE mg 0.8 00007
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.63 00007
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.9 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 9.3 00007, 00015
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 4.18 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00007
   C 6:0 F6:0 g 0 00007
   C 8:0 F8:0 g 0 00007
   C 10:0 F10:0 g 0.01 00007
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00007
   C 13:0 F13:0 g 0 00007
   C 14:0 F14:0 g 0.22 00007
   C 15:0 F15:0 g 0.01 00007
   C 16:0 F16:0 g 2.67 00007
   C 17:0 F17:0 g 0.03 00007
   C 18:0 F18:0 g 1.21 00007
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00007
   C 22:0 F22:0 g 0.01 00007
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.17 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.01 00007
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.20 00007
   C 17:1 F17:1 g 0.03 00007
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.73 00007
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.04 00007
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.01 00007
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.87 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.79 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.79 00007
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.08 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.08 00007
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.18 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.18 00007
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00007
Cholesterol CHORL mg 6 00007
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 125 00007
Alanin ALA mg 117 00007
Valin VAL mg 173 00007
Leucin LEU mg 222 00007
Isoleucin ILE mg 130 00007
Serin SER mg 159 00007
Threonin THR mg 113 00007
Lysin LYS mg 254 00007
Asparagová kyselina ASP mg 474 00007
Glutamová kyselina GLU mg 957 00007
Arginin ARG mg 200 00007
Cystein CYS mg 111 00007
Methionin MET mg 60 00007
Fenylalanin PHE mg 171 00007
Tyrosin TYR mg 121 00007
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 74 00007
Prolin PRO mg 277 00007


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0007 Škubánky s mákem, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BRAMBOROVÝ POKRM (EUROFIR) [A0830]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 1.5-7 CM. [E0105]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU SACHARÓZOU [H0158]
S PŘIDANÝM ŽIVOČIŠNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0262]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANÝMI SEMENY [H0333]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POVRCHY Z VYROBENÝCH MATERIÁLŮ PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0051]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1