Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kapr obecný, maso s kůží

FCDB ID 0688

Kapr obecný, maso s kůží

Carp, meat with skin, raw

Cyprinus carpio

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 522 kJ
Energetická hodnota (kcal) 125 kcal
Tuky celkové 6.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.69 g
Sacharidy využitelné 0.9 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 16.2 g
Sůl 0.10 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0217 A0460 A0634 A0717 A0727 A0745 A0802 A1144 A1265 A1285 B1228 C0173 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0137 N0036 P0024 R0220

Popis potraviny kódy FoodEX2

A027D#F20.A07QQ

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 522 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 125 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 16.2 00012
   Dusík celkový NT g 2.6 00070
Tuky celkové [FACF:0.900] FAT g 6.3 00070
Sacharidy celkové CHOT g 0.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 75.8 00070
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.9 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 39 00070
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.10 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.69 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.09 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 1.28 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.32 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.58 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.64 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.85 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.09 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.19 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.16 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.16 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0688 Kapr obecný, maso s kůží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
040 SLADKOVODNÍ RYBY (WF) (CCPR) [A0745]
RYBY NEBO PODOBNÉ ORGANISMY (EUROFIR) [A0802]
50121500 - RYBY - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1144]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAPR OBECNÝ [B1228]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÉ ZVÍŘE NEBO VYUŽÍVANÁ VĚTŠINOVÁ ČÁST [C0173]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ SMRŠTITELNÝ OBAL [M0137]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] SLADKOVODNÍ RYBOLOVNÁ OBLAST [R0220]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky