Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Podmáslí sušené

FCDB ID 0671

Podmáslí sušené

Milk, buttermilk, dried

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1645 kJ
Energetická hodnota (kcal) 389 kcal
Tuky celkové 6.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.77 g
Sacharidy využitelné 50.9 g
  Cukry celkové 47.0 g
Bílkoviny celkové 31.4 g
Sůl 0.97 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0148 A0452 A0626 A0724 A0740 A0780 A1044 A1259 A1271 B1201 C0216 E0106 F0014 G0003 H0003 H0138 J0116 K0003 M0203 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A02MV#F28.A07KG

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1645 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 389 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 31.4 00012
   Dusík celkový NT g 5.0 00070
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 6.6 00070
Sacharidy celkové CHOT g 50.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 50.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 3.8 00070
Ethanol ALC g
Popel ASH g 7.2 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 389 00070
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.97 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 47.0 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00070
   Glukosa GLUS g 0 00070
   Laktosa LACS g 47.0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 0 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.77 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0.08 00070
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00070
   C 10:0 F10:0 g 0.12 00070
   C 12:0 F12:0 g 0.27 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.52 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 1.99 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.72 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.94 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.06 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.88 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.23 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.21 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.21 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0671 Podmáslí sušené
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLÉKO NEBO MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0148]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
033 MLÉKA (ML) (CCPR) [A0740]
TEKUTÉ MLÉKO (EUROFIR) [A0780]
10000025 - MLÉKO/ANALOGY MLÉKA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1044]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PODMÁSLÍ [C0216]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] LÁHEV NEBO SKLENICE [M0203]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1