Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Paprika zeleninová, zelená

FCDB ID 0064

Paprika zeleninová, zelená

Pepper, sweet, red, raw

Capsicum annum L.

Paprika zeleninová, zelená

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.84
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 87 kJ
Energetická hodnota (kcal) 21 kcal
Tuky celkové 0.3 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 2.6 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 0.9 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0677 A0705 A0731 A0826 A1012 A1230 A1281 B2630 C0139 E0150 F0003 G0003 H0003 J0003 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00JA#F10.A0F2Q

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.84
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 87 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 21 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0.9 00004
   Dusík celkový NT g 0.1 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.3 00004
Sacharidy celkové CHOT g 4.6 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 2.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.0 00006
Voda celková WATER g 93.8 00004
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.4 00004
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00001, 00002
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00001, 00002
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 104.1 00004
Vitamin A VITA RE 16 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 193 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.55 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.55 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 6 00004
Hořčík MG mg 11 00004
Fosfor P mg 27 00004
Draslík K mg 187 00004
Vápník CA mg 9 00004
Železo FE mg 0.4 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.10 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.10 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0064 Paprika zeleninová, zelená
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
012 ZELENINA PLODOVÁ JINÁ NEŽ TYKVOVITÉ (VO) (CCPR) [A0677]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ZELENINA (KROMĚ BRAMBOR) (EUROFIR) [A0826]
10000004 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (NETRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1012]
0230000 - ZELENINA PLODOVÁ (ES) [A1230]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ČERVENÁ ZELENINOVÁ PAPRIKA [B2630]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD, SE SLUPKOU, JÁDRO, PECKA NEBO SEMENA ODSTRANĚNA [C0139]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky