Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Cibule červená

FCDB ID 0621

Cibule červená

Onion, red, raw

Allium

Cibule červená

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.96
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 191 kJ
Energetická hodnota (kcal) 45 kcal
Tuky celkové 0.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 8.6 g
  Cukry celkové 6.9 g
Bílkoviny celkové 1.4 g
Sůl 0.02 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0674 A0705 A0731 A0826 A1012 A1229 A1281 B1300 C0238 E0150 F0003 G0003 H0003 J0003 K0003 M0166 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00HC#F10.A0F2S

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.96
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 191 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 45 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.4 00012
   Dusík celkový NT g 0.2 00070
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.2 00070
Sacharidy celkové CHOT g 10.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 8.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.9 00070
Voda celková WATER g 87.6 00070
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.4 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 7 00070
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.02 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 6.9 00012
   Fruktosa FRUS g 2.3 00070
   Glukosa GLUS g 2.0 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 2.6 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 0 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0621 Cibule červená
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
009 KOŘENOVÁ ZELENINA (VA) (CCPR) [A0674]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ZELENINA (KROMĚ BRAMBOR) (EUROFIR) [A0826]
10000004 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (NETRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1012]
0220000 - ZELENINA CIBULOVÁ (ES) [A1229]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] CIBULE KUCHYŇSKÁ [B1300]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA [C0238]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky