Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Tuk máselný (vyhláška č. 77/2003 Sb.)

FCDB ID 0605

Tuk máselný (vyhláška č. 77/2003 Sb.)

Butterfat (Czech Regulation No. 77/2003 Coll.)

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 3684 kJ
Energetická hodnota (kcal) 896 kcal
Tuky celkové 99.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 63.04 g
Sacharidy využitelné 0.1 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 3684 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 896 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00012
   Dusík celkový NT g 0 00070
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 99.5 00070
Sacharidy celkové CHOT g 0.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0.1 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 0.3 00070
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 0 00070
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 63.04 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 1.82 00070
   C 8:0 F8:0 g 1.21 00070
   C 10:0 F10:0 g 2.88 00070
   C 12:0 F12:0 g 3.89 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 11.70 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 32.05 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 9.51 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 21.92 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.82 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 20.11 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.67 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.20 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.20 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.47 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.47 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0605 Tuk máselný (vyhláška č. 77/2003 Sb.)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLÉKO NEBO MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0148]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
MLÉČNÉ TUKY (CCPR) [A0773]
MÁSLO (EUROFIR) [A0809]
10000168 - MÁSLO/ANALOGY MÁSLA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1028]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MÁSLO [C0179]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] KOVOVÁ NÁDOBA [M0151]
PLECHOVKA [M0204]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky