FCDB ID 0563
Guma guar
Guar gum

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 783 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 194 | kcal |
Tuky celkové | 0 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 | g |
Sacharidy využitelné | 0 | g |
Cukry celkové | 0 | g |
Bílkoviny celkové | 5.0 | g |
Sůl | 0.32 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0181 A0467 A0722 A0735 A0765 A0852 B3114 C0174 E0136 F0001 G0001 H0001 J0116 K0001 M0197 N0036 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A047X#F27.A0DCLObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 783 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 194 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 5.0 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 0.8 | 00068 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 0 | 00000 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 87.2 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 0 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 87.2 | 00068 |
Voda celková | WATER | g | 8.6 | 00068 |
Ethanol | ALC | g | ||
Popel | ASH | g | 0.9 | 00068 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | ||
Vitamin A | VITA | RE | ||
Retinol | RETOL | μg | ||
beta-karoten | CARTB | μg | ||
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | ||
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 127 | 00068 |
Hořčík | MG | mg | ||
Fosfor | P | mg | ||
Draslík | K | mg | ||
Vápník | CA | mg | ||
Železo | FE | mg | ||
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.32 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 0 | 00000 |
Fruktosa | FRUS | g | 0 | 00000 |
Glukosa | GLUS | g | 0 | 00000 |
Laktosa | LACS | g | 0 | 00000 |
Maltosa | MALS | g | 0 | 00000 |
Sacharosa | SUCS | g | 0 | 00000 |
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 0 | 00000 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00000 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00000 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00000 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00000 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0 | 00000 |
C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00000 |
C 14:0 | F14:0 | g | 0 | 00000 |
C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00000 |
C 16:0 | F16:0 | g | 0 | 00000 |
C 17:0 | F17:0 | g | 0 | 00000 |
C 18:0 | F18:0 | g | 0 | 00000 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0 | 00000 |
C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00000 |
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0 | 00000 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00000 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0 | 00000 |
C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00000 |
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0 | 00000 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0 | 00000 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00000 |
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0 | 00000 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0 | 00000 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0 | 00000 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00000 |
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00000 |
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00000 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0 | 00000 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0 | 00000 |
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0 | 00000 |
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00000 |
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00000 |
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00000 |
Cholesterol | CHORL | mg | 0 | 00000 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |
Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:0563 Guma guar |
|
---|---|
Sledovaná vlastnost potraviny | Přiřazený deskriptor |
A. TYP VÝROBKU [A0361] |
POTRAVINÁŘSKÁ PŘÍDATNÁ LÁTKA (US CFR) [A0181] OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467] 32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722] 12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735] 069 OSTATNÍ JEDLÉ VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (DM) (CCPR) [A0765] OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852] |
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] |
GUMA GUAR (EC/CODEX) [B3114] |
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] |
ČÁST ROSTLINY [C0174] |
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] |
DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136] |
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] |
NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001] |
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY |
METODY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY NEZNÁMÉ [G0001] |
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] |
APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001] |
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] |
DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116] |
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] |
BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001] |
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] |
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197] |
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] |
PLAST [N0036] |
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] |
POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024] |
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] | |
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] |