Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Agar

FCDB ID 0562

Agar

Agar

Agar

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1428 kJ
Energetická hodnota (kcal) 336 kcal
Tuky celkové 0 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 83.4 g
  Cukry celkové 6.4 g
Bílkoviny celkové 0.6 g
Sůl 0.28 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0319 A0467 A0637 A0722 A0735 A0765 A0852 A1012 A1281 B1033 C0247 E0136 F0001 G0003 H0138 J0116 K0003 M0166 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A047Y#F27.A00VA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1428 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 336 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0.6 00012
   Dusík celkový NT g 0.1 00068
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0 00000
Sacharidy celkové CHOT g 83.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 83.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 15.2 00068
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.8 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 110 00068
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.28 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 6.4 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00068
   Glukosa GLUS g 6.4 00068
   Laktosa LACS g 0 00068
   Maltosa MALS g 0 00068
   Sacharosa SUCS g 0 00068
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00000
   C 4:0 F4:0 g 0 00000
   C 6:0 F6:0 g 0 00000
   C 8:0 F8:0 g 0 00000
   C 10:0 F10:0 g 0 00000
   C 12:0 F12:0 g 0 00000
   C 13:0 F13:0 g 0 00000
   C 14:0 F14:0 g 0 00000
   C 15:0 F15:0 g 0 00000
   C 16:0 F16:0 g 0 00000
   C 17:0 F17:0 g 0 00000
   C 18:0 F18:0 g 0 00000
   C 20:0 F20:0 g 0 00000
   C 22:0 F22:0 g 0 00000
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00000
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00000
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00000
   C 17:1 F17:1 g 0 00000
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0 00000
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00000
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00000
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00000
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00000
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00000
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00000
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00000
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00000
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00000
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00000
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00000
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0562 Agar
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] STABILIZÁTOR, ZAHUŠŤOVADLO NEBO ŽELÍROVACÍ PROSTŘEDEK (US CFR) [A0319]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
069 OSTATNÍ JEDLÉ VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (DM) (CCPR) [A0765]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
10000004 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (NETRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1012]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] AGAR [B1033]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ŘASY NEBO HOUBY [C0247]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky