Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Karubin

FCDB ID 0561

Karubin

Carobin (carob bean gum, E410)

Karubin

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 809 kJ
Energetická hodnota (kcal) 200 kcal
Tuky celkové 1.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.04 g
Sacharidy využitelné 3.3 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 6.3 g
Sůl 0.15 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0129 A0467 A0637 A0662 A0722 A0735 A0852 A1202 A1246 B1366 C0174 E0136 F0001 G0003 H0138 J0116 K0003 M0166 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A047X#F27.A01HY

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 809 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 200 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 6.3 00012
   Dusík celkový NT g 1.0 00068
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 1.3 00068
Sacharidy celkové CHOT g 78.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 3.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 74.7 00068
Voda celková WATER g 13.4 00068
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.0 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 58 00068
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.15 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.04 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 0.01 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 0.03 00068
   C 20:0 F20:0 g 0 00068
   C 22:0 F22:0 g 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.57 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.56 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.01 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.37 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.36 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.36 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.01 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.01 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0561 Karubin
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
50172000 - OCHUCOVADLA/KONZERVANTY/EXTRAKTY RŮZNÁ BALENÍ (GS1 GPC) [A1202]
0650000 - KAROB (ES) [A1246]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAROBOVÝ LUSK [B1366]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ROSTLINY [C0174]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky