Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Melanž vaječná

FCDB ID 0557

Melanž vaječná

Egg, hen, melange, raw

Melanž vaječná

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 612 kJ
Energetická hodnota (kcal) 147 kcal
Tuky celkové 10.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.82 g
Sacharidy využitelné 1.5 g
  Cukry celkové 0.3 g
Bílkoviny celkové 12.5 g
Sůl 0.29 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 612 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 147 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 12.5 00012
   Dusík celkový NT g 2.0 00068
Tuky celkové [FACF:0.830] FAT g 10.1 00068
Sacharidy celkové CHOT g 1.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.5 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 74.9 00068
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.0 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 115 00068
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.29 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.3 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00068
   Glukosa GLUS g 0.3 00068
   Laktosa LACS g 0 00068
   Maltosa MALS g 0 00068
   Sacharosa SUCS g 0 00068
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.82 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0.03 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 2.15 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 0.65 00068
   C 20:0 F20:0 g 0 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 4.53 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.36 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 4.15 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.03 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.98 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.95 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.89 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.07 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0557 Melanž vaječná
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VEJCE NEBO VAJEČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0261]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0461]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0635]
28 VEJCE (EFG) [A0718]
02 VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0725]
039 VEJCE (CCPR) [A0744]
ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ VEJCE (EUROFIR) [A0791]
10000032 - VEJCE/ANALOGY VAJEC (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1041]
1030000 - PTAČÍ VEJCE (ES) [A1260]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SLEPICE [B1713]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÉ VEJCE BEZ SKOŘÁPKY [C0225]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA [E0103]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
PASTEROVANÝ TEPLEM [J0135]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] LEPENKOVÁ NÁDOBA, S UPRAVENÝM POVRCHEM [M0341]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POVRCHY Z VYROBENÝCH MATERIÁLŮ PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0051]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky