Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso kuřecí, zadní hřbety, s kostí, s kůží

FCDB ID 0531

Maso kuřecí, zadní hřbety, s kostí, s kůží

Chicken, hind back, with skin, bone-in, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.64
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1374 kJ
Energetická hodnota (kcal) 333 kcal
Tuky celkové 31.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 7.96 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 12.5 g
Sůl 0.15 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0273 A0459 A0633 A0715 A0726 A0741 A0795 A1022 A1258 A1275 B1457 C0265 E0150 F0003 G0003 H0003 J0131 K0003 M0124 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01SP#F20.A07QL$F20.A07QQ

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.64
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1374 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 333 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 12.5 00012
   Dusík celkový NT g 2.0 00068
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 31.4 00068
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 54.4 00068
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.7 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 59 00068
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.15 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 7.96 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0.23 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 5.65 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 2.03 00068
   C 20:0 F20:0 g 0.03 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 15.63 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.15 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 14.28 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.21 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 5.75 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 4.92 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 4.87 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.06 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.83 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.83 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0531 Maso kuřecí, zadní hřbety, s kostí, s kůží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DRŮBEŽ NEBO DRŮBEŽÍ VÝROBEK (US CFR) [A0273]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
036 DRŮBEŽÍ MASO (VČETNĚ HOLUBÍHO MASA) (PM) (CCPR) [A0741]
DRŮBEŽÍ MASO (EUROFIR) [A0795]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KUŘE [B1457]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, S KOSTÍ, S KŮŽÍ [C0265]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ TÁCEK NEBO MISKA, PLASTOVÝ KRYT NEBO PŘEBAL [M0124]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1