Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Bio-Margarín se sníženým obsahem tuku (60 %), Rama Bio, UNILEVER

FCDB ID 0513

Bio-Margarín se sníženým obsahem tuku (60 %), Rama Bio, UNILEVER

Bio-Margarine, reduced-fat (60%), Rama Bio, UNILEVER

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2220 kJ
Energetická hodnota (kcal) 541 kcal
Tuky celkové 60.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 16.3 g
Sacharidy využitelné 0.2 g
  Cukry celkové 0.2 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0.3 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0231 A0627 A0661 A0701 A0728 A0807 A1052 A1237 A1274 B1017 C0190 E0119 F0001 G0003 H0117 H0212 H0306 H0362 H0555 J0131 K0003 M0172 M0213 N0021 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A039D#F21.A07SE$F07.A075D

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2220 00067
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 541 00067
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00067
   Dusík celkový NT g
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 60.0 00067
Sacharidy celkové CHOT g 0.2 00067
   Sacharidy využitelné CHO g 0.2 00067
   Vláknina potravy FIBT g 0 00067
Voda celková WATER g 38.9 00067
Ethanol ALC g 0 00067
Popel ASH g
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 120 00067
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.3 00067
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.2 00067
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 16.3 00067
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 29.1 00067
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 14.0 00067
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.7 00067
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00067
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0513 Bio-Margarín se sníženým obsahem tuku (60 %), Rama Bio, UNILEVER
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MARGARIN (US CFR) [A0231]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
13 VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) A0661]
11 MARGARINY A SMĚSNÉ TUKY (EFG) [A0701]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
MARGARIN NEBO SMĚSNÝ TUK (EUROFIR) [A0807]
50151600 - JEDLÉ TUKY (GS1 GPC) [A1052]
0400000 - 4. OLEJNATÁ SEMENA A PLODY (ES) [A1237]
0400 TUKY A OLEJE (USDA SR) [A1274]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ROSTLINA K VÝROBĚ OLEJE [B1017]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK NEBO OLEJ [C0190]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI VONNÝMI NEBO CHUŤOVÝMI LÁTKAMI [H0117]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
HOMOGENIZOVANÝ NEBO EMULGOVANÝ [H0306]
S PŘIDANOU OVOCNOU ŠŤÁVOU [H0362]
S PŘIDANÝMI LECITINY (EC/CODEX) [H0555]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÁ NÁDOBA [M0172]
KRABICE [M0213]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POLYPROPYLEN [N0021]
PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1