Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Brambory zimní, loupané, vařené v nesolené vodě

FCDB ID 0506

Brambory zimní, loupané, vařené v nesolené vodě

Potato, old, boiled in unsalted water

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 304 kJ
Energetická hodnota (kcal) 72 kcal
Tuky celkové 0.3 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 14.4 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 2.0 g
Sůl g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0681 A0706 A0731 A0829 A1013 A1228 A1281 B1218 C0240 E0150 F0014 G0014 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00ZX#F28.A07GL$F28.A07LC

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 304 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 72 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 2.0 00012
   Dusík celkový NT g 0.3 00065
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0.3 00065
Sacharidy celkové CHOT g 16.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 14.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.7 00065
Voda celková WATER g 80.5 00065
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.1 00065
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.06 00065
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00065
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.2 00065
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.14 00065
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg
Hořčík MG mg 20 00065
Fosfor P mg 58 00065
Draslík K mg 295 00065
Vápník CA mg 10 00065
Železo FE mg 0.3 00065
Měď CU mg 0.09 00065
Zinek ZN mg 0.21 00065
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0506 Brambory zimní, loupané, vařené v nesolené vodě
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
016 ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (VR) (CCPR) [A0681]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ŠKROBNATÝ KOŘEN NEBO BRAMBOR (EUROFIR) [A0829]
10000006 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (TRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1013]
0210000 - ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (ES) [A1228]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky