Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Knedlík bramborový, trh

FCDB ID 0005

Knedlík bramborový, trh

Dumplings from cooked potatoes, retail

Knedlík bramborový, trh

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 736 kJ
Energetická hodnota (kcal) 174 kcal
Tuky celkové 0.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.14 g
Sacharidy využitelné 35.3 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 5.5 g
Sůl 1.2 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0663 A0706 A0731 A0830 A1121 A1292 B1218 C0240 E0140 F0014 G0015 H0186 H0319 J0001 K0001 M0001 N0051 P0024 R0515 Z0112

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VD#F28.A07GL$F04.A003X$F04.A0F6E$F04.A011P

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 736 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 174 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 5.5 00012
   Dusík celkový NT g 0.9 00007
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 0.7 00007
Sacharidy celkové CHOT g 37.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 35.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.0 00007
Voda celková WATER g 54.7 00007
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.8 00007
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.07 00007
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00007
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.4 00007
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.24 00007
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.19 00007
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.1 00007
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00007
   beta-karoten CARTB μg 4 00007
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.09 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.09 00007
Minerální látky        
Sodík NA mg 490 00007
Hořčík MG mg 17 00007
Fosfor P mg 30 00007
Draslík K mg 240 00007
Vápník CA mg 11 00007
Železo FE mg 0.4 00007
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.32 00007
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.2 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.14 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00007
   C 6:0 F6:0 g 0 00007
   C 8:0 F8:0 g 0 00007
   C 10:0 F10:0 g 0 00007
   C 12:0 F12:0 g 0 00007
   C 13:0 F13:0 g 0 00007
   C 14:0 F14:0 g 0 00007
   C 15:0 F15:0 g 0 00007
   C 16:0 F16:0 g 0.11 00007
   C 17:0 F17:0 g 0 00007
   C 18:0 F18:0 g 0.03 00007
   C 20:0 F20:0 g 0 00007
   C 22:0 F22:0 g 0 00007
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.18 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00007
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00007
   C 17:1 F17:1 g 0 00007
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.18 00007
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00007
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00007
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.33 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.30 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.30 00007
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00007
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00007
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00007
Cholesterol CHORL mg 0 00007
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 171 00007
Alanin ALA mg 160 00007
Valin VAL mg 224 00007
Leucin LEU mg 348 00007
Isoleucin ILE mg 183 00007
Serin SER mg 225 00007
Threonin THR mg 153 00007
Lysin LYS mg 241 00007
Asparagová kyselina ASP mg 405 00007
Glutamová kyselina GLU mg 1440 00007
Arginin ARG mg 199 00007
Cystein CYS mg 145 00007
Methionin MET mg 70 00007
Fenylalanin PHE mg 248 00007
Tyrosin TYR mg 159 00007
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 101 00007
Prolin PRO mg 472 00007


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0005 Knedlík bramborový, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BRAMBOROVÝ POKRM (EUROFIR) [A0830]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 0.3-1.5 CM. [E0140]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ A ODDĚLENÝ OD TEKUTINY [G0015]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POVRCHY Z VYROBENÝCH MATERIÁLŮ PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0051]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] ZPRACOVANÉ V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU [Z0112]
Umístit potravinu do schránky