FCDB ID 0499
Těstoviny (špagety), dvouvaječné
Pasta (spaghetti), two-egg, dried
Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1503 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 355 | kcal |
Tuky celkové | 2.1 | g |
Nasycené mastné kyseliny | g | |
Sacharidy využitelné | 72.6 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 9.9 | g |
Sůl | 0 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0275 A0457 A0631 A0661 A0694 A0815 A0970 A1240 A1290 B1312 C0208 E0147 F0003 G0003 H0138 H0186 J0116 K0003 M0001 N0001 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A007MObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1503 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 355 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 9.9 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 1.6 | 00065 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 2.1 | 00065 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 75.5 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 72.6 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 2.9 | 00065 |
Voda celková | WATER | g | 12.1 | 00065 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 0.4 | 00065 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.17 | 00065 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.01 | 00065 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | 0.6 | 00065 |
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | 0.05 | 00065 |
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | ||
Vitamin A | VITA | RE | ||
Retinol | RETOL | μg | ||
beta-karoten | CARTB | μg | ||
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 0.06 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.06 | 00065 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 2 | 00065 |
Hořčík | MG | mg | 10 | 00065 |
Fosfor | P | mg | 80 | 00065 |
Draslík | K | mg | 99 | 00065 |
Vápník | CA | mg | 23 | 00065 |
Železo | FE | mg | 0.6 | 00065 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | 0.46 | 00065 |
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | ||
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | ||
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | ||
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | ||
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | ||
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | ||
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | ||
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |