Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Fazole bílé, vařené v nesolené vodě

FCDB ID 0496

Fazole bílé, vařené v nesolené vodě

Beans, white, boiled in unsalted water

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 539 kJ
Energetická hodnota (kcal) 128 kcal
Tuky celkové 0.4 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 18.5 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 8.9 g
Sůl g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0680 A0704 A0730 A0831 A1013 A1236 A1286 B1061 C0133 E0150 F0014 G0014 H0003 J0003 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A012T#F28.A07GG

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 539 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 128 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 8.9 00012
   Dusík celkový NT g 1.4 00065
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0.4 00065
Sacharidy celkové CHOT g 25.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 18.5 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.3 00006
Voda celková WATER g 63.5 00065
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.4 00065
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.15 00065
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.06 00065
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.5 00065
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.14 00065
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00065
Minerální látky        
Sodík NA mg
Hořčík MG mg 47 00065
Fosfor P mg 174 00065
Draslík K mg 512 00065
Vápník CA mg 84 00065
Železo FE mg 1.9 00065
Měď CU mg 0.23 00065
Zinek ZN mg 1.02 00065
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0496 Fazole bílé, vařené v nesolené vodě
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
015 LUŠTĚNINY (VD) (CCPR) [A0680]
14 LUŠTĚNINY (EFG) [A0704]
07 LUŠTĚNINY, SEMENA, JÁDRA, OŘECHY A VÝROBKY Z NICH (EUROCODE2) [A0730]
LUŠTĚNINA NEBO LUŠTĚNINOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0831]
10000006 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (TRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1013]
0300000 - 3. LUŠTĚNINY, SUCHÉ (ES) [A1236]
1600 LUŠTĚNINY A VÝROBKY Z NICH (USDA SR) [A1286]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] FAZOL OBECNÝ, KULTIVARY S JEDÝMI SEMENY [B1061]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky