Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kuskus

FCDB ID 0488

Kuskus

Couscous

Kuskus

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1490 kJ
Energetická hodnota (kcal) 356 kcal
Tuky celkové 1.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.20 g
Sacharidy využitelné 68.7 g
  Cukry celkové 3.3 g
Bílkoviny celkové 14.2 g
Sůl 0.01 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1490 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 356 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 14.2 00012
   Dusík celkový NT g 2.3 00064
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 1.2 00064
Sacharidy celkové CHOT g 72.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 68.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 4.2 00064
Voda celková WATER g 10.9 00064
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.8 00064
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 4 00064
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.01 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.3 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00064
   Glukosa GLUS g 0 00064
   Laktosa LACS g 0 00064
   Maltosa MALS g 3.0 00064
   Sacharosa SUCS g 0.3 00064
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.20 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00064
   C 6:0 F6:0 g 0 00064
   C 8:0 F8:0 g 0 00064
   C 10:0 F10:0 g 0 00064
   C 12:0 F12:0 g 0 00064
   C 13:0 F13:0 g 0 00064
   C 14:0 F14:0 g 0 00064
   C 15:0 F15:0 g 0 00064
   C 16:0 F16:0 g 0.15 00064
   C 17:0 F17:0 g 0 00064
   C 18:0 F18:0 g 0 00064
   C 20:0 F20:0 g 0 00064
   C 22:0 F22:0 g 0 00064
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.20 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00064
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00064
   C 17:1 F17:1 g 0 00064
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.17 00064
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00064
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00064
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.47 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.40 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.43 00064
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00064
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00064
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00064
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00064
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00064
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00064
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00064
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0488 Kuskus
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLETÝ OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0149]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
020 CEREÁLNÍ ZRNINY (GC) (CCPR) [A0683]
06 RÝŽE A JINÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (EFG) [A0696]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
RÝŽE NEBO JINÉ ZRNINY (EUROFIR) [A0814]
10000285 - CEREÁLNÍ VÝROBKY - NEURČENÉ K PŘÍMÉ KONZUMACI (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0970]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE DURUM [B1079]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU, S ODSTRANĚNÝM KLÍČKEM (ENDOSPERM) [C0208]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA <0.3 CM. [E0153]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POLYPROPYLEN [N0021]
PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky