FCDB ID 0469
Chřest bílý
Asparagus, white, raw
Asparagus officinalis

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 0.75
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 80 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 19 | kcal |
Tuky celkové | 0.1 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 0.08 | g |
Sacharidy využitelné | 2.2 | g |
Cukry celkové | 2.2 | g |
Bílkoviny celkové | 1.5 | g |
Sůl | 0.03 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0152 A0455 A0629 A0682 A0705 A0731 A0826 A1012 A1234 A1281 B1415 C0183 E0150 F0003 G0003 H0003 J0003 K0003 M0172 M0197 N0036 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A00RTObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 0.75
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 80 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 19 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 1.5 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 0.2 | 00064 |
Tuky celkové [FACF:0.800] | FAT | g | 0.1 | 00064 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 3.7 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 2.2 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 1.5 | 00064 |
Voda celková | WATER | g | 94.2 | 00064 |
Ethanol | ALC | g | ||
Popel | ASH | g | 0.5 | 00064 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | ||
Vitamin A | VITA | RE | ||
Retinol | RETOL | μg | ||
beta-karoten | CARTB | μg | ||
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | ||
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 11 | 00064 |
Hořčík | MG | mg | ||
Fosfor | P | mg | ||
Draslík | K | mg | ||
Vápník | CA | mg | ||
Železo | FE | mg | ||
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.03 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 2.2 | 00012 |
Fruktosa | FRUS | g | 1.6 | 00064 |
Glukosa | GLUS | g | 0.6 | 00064 |
Laktosa | LACS | g | 0 | 00064 |
Maltosa | MALS | g | 0 | 00064 |
Sacharosa | SUCS | g | 0 | 00064 |
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 0.08 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00064 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00064 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00064 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00064 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0 | 00064 |
C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00064 |
C 14:0 | F14:0 | g | 0 | 00064 |
C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00064 |
C 16:0 | F16:0 | g | 0.05 | 00064 |
C 17:0 | F17:0 | g | 0 | 00064 |
C 18:0 | F18:0 | g | 0 | 00064 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0 | 00064 |
C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00064 |
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00064 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0 | 00064 |
C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00064 |
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0 | 00064 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0 | 00064 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00064 |
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0 | 00064 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00064 |
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00064 |
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0 | 00064 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0 | 00064 |
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0 | 00064 |
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00012 |
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00064 |
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00064 |
Cholesterol | CHORL | mg | ||
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |