Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Máslo arašídové

FCDB ID 0464

Máslo arašídové

Peanut butter

Máslo arašídové

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2570 kJ
Energetická hodnota (kcal) 621 kcal
Tuky celkové 50.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 10.46 g
Sacharidy využitelné 9.3 g
  Cukry celkové 6.1 g
Bílkoviny celkové 27.7 g
Sůl 0.40 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2570 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 621 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 27.7 00012
   Dusík celkový NT g 4.4 00064
Tuky celkové [FACF:0.960] FAT g 50.7 00064
Sacharidy celkové CHOT g 17.7 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 9.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 8.4 00064
Voda celková WATER g 1.41 00064
Ethanol ALC g
Popel ASH g 2.5 00064
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 160 00064
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.40 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 6.1 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00064
   Glukosa GLUS g 2.1 00064
   Laktosa LACS g 0 00064
   Maltosa MALS g 0 00064
   Sacharosa SUCS g 4.0 00064
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 10.46 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00064
   C 6:0 F6:0 g 0 00064
   C 8:0 F8:0 g 0 00064
   C 10:0 F10:0 g 0 00064
   C 12:0 F12:0 g 0 00064
   C 13:0 F13:0 g 0 00064
   C 14:0 F14:0 g 0 00064
   C 15:0 F15:0 g 0 00064
   C 16:0 F16:0 g 5.35 00064
   C 17:0 F17:0 g 0 00064
   C 18:0 F18:0 g 2.16 00064
   C 20:0 F20:0 g 0.81 00064
   C 22:0 F22:0 g 1.41 00064
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 19.87 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00064
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00064
   C 17:1 F17:1 g 0 00064
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 19.47 00064
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.41 00064
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00064
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 18.34 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 18.34 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 18.35 00064
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00064
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00064
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00064
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00064
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00064
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00064
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00064
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0464 Máslo arašídové
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SEMENA NEBO VÝROBKY ZE SEMEN (US CFR)
TUKY A OLEJE (CIAA) [A0453]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
023 OLEJNATÁ SEMENA (SO) (CCPR) [A0686]
13 OŘECHY (EFG) [A0703]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
ROSTLINNÝ TUK NEBO OLEJ (EUROFIR) [A0806]
50101800 - OŘECHY/SEMENA - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1000]
0401000 - OLEJNATÁ SEMENA (ES) [A1238]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ARAŠÍDY [B1337]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0134]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] SKLENĚNÁ NÁDOBA [M0130]
PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] GEOGRAFICKÉ UMÍSTĚNÍ NEBO OBLAST NEZNÁMÉ [R0001]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky