Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Rybíz červený

FCDB ID 0043

Rybíz červený

Currants, red, raw

Ribes rubrum L.

Rybíz červený

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.88
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 205 kJ
Energetická hodnota (kcal) 49 kcal
Tuky celkové 0.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.04 g
Sacharidy využitelné 8.0 g
  Cukry celkové 4.9 g
Bílkoviny celkové 1.1 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.88
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 205 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 49 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.1 00020
   Dusík celkový NT g 0.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.2 00020
Sacharidy celkové CHOT g 13.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 8.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 5.4 00020
Voda celková WATER g 84.7 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.6 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.05 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 34.5 00020
Vitamin A VITA RE 2 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 24 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.80 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.80 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 4 00020
Hořčík MG mg 12 00020
Fosfor P mg 30 00020
Draslík K mg 225 00020
Vápník CA mg 28 00020
Železo FE mg 1.1 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 4.9 00012
   Fruktosa FRUS g 2.6 00054
   Glukosa GLUS g 1.9 00054
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 0.4 00054
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.04 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.03 00020
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.01 00020
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.03 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.07 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.04 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.04 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00020
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.03 00020
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0043 Rybíz červený
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OVOCE NEBO OVOCNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0143]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
004 BOBULOVINY A JINÉ DROBNÉ OVOCE (FB) (CCPR) [A0671]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
VÝROBEK Z OVOCE NEBO ZELENINY (EUROFIR) [A0833]
10000001 - OVOCE - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0994]
0150000 - BOBULOVÉ A DROBNÉ OVOCE (ES) [A1226]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] RYBÍZ ČERVENÝ [B1055]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky