Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Aloe vera, listy

FCDB ID 0428

Aloe vera, listy

Aloe vera, leaves, raw

Aloe vera

Aloe vera, listy

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 105 kJ
Energetická hodnota (kcal) 25 kcal
Tuky celkové 0.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 3.4 g
  Cukry celkové 1.2 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0113 A0467 A0638 A0688 A0723 A0736 A0857 A1012 A1232 A1272 B2348 C0200 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0166 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A04RC#F01.A0BB3

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 105 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 25 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00012
   Dusík celkový NT g 0 00070
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 0.7 00070
Sacharidy celkové CHOT g 6.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 3.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.7 00070
Voda celková WATER g 92.3 00070
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.9 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00070
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.2 00012
   Fruktosa FRUS g 1.2 00070
   Glukosa GLUS g 0 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 0 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 0 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0428 Aloe vera, listy
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
POTRAVINY URČENÉ PRO ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVOVÉ ÚČELY (CCFAC) [A0638]
027 BYLINY (HH) (CCPR) [A0688]
33 VÝROBKY PRO ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVOVÉ ÚČELY (EFG) [A0723]
VÝROBKY PRO ZVLÁŠTNÍ VÝŽIVOVÉ ÚČELY (EUROCODE2) [A0736]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000004 - ZELENINA - NEUPRAVENÁ/NEZPRACOVANÁ (NETRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1012]
0250000 - ZELENINA LISTOVÁ A BYLINY (ES) [A1232]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ALOE [B2348]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] LIST [C0200]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky