Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso hovězí, výrobní, H2

FCDB ID 0423

Maso hovězí, výrobní, H2

Beef, production meat, H2, raw

Maso hovězí, výrobní, H2

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 595 kJ
Energetická hodnota (kcal) 142 kcal
Tuky celkové 6.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.16 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 20.0 g
Sůl 0.13 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1283 B1161 C0268 E0150 F0003 G0003 H0001 J0131 K0003 M0172 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01QX#F28.A07KS$F20.A07QM

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 595 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 142 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 20.0 00012
   Dusík celkový NT g 3.2 00068
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 6.8 00068
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 71.4 00068
Ethanol ALC g 0 00050
Popel ASH g 1.0 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00050
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.16 00050
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 4.6 00050
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.31 00050
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00050
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 50 00068
Hořčík MG mg 23 00050
Fosfor P mg 191 00050
Draslík K mg 274 00050
Vápník CA mg 4 00050
Železo FE mg 2.2 00050
Měď CU mg
Zinek ZN mg 4.7 00050
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.13 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.16 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0.15 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 1.63 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 1.37 00068
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.67 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.50 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.25 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.23 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.23 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 1002 00050
Alanin ALA mg 1294 00050
Valin VAL mg 1107 00050
Leucin LEU mg 1819 00050
Isoleucin ILE mg 1055 00050
Serin SER mg 867 00050
Threonin THR mg 1016 00050
Lysin LYS mg 1179 00050
Asparagová kyselina ASP mg 2054 00050
Glutamová kyselina GLU mg 3421 00050
Arginin ARG mg 1412 00050
Cystein CYS mg 352 00050
Methionin MET mg 608 00050
Fenylalanin PHE mg 913 00050
Tyrosin TYR mg 876 00050
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 812 00050
Prolin PRO mg 814 00050


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0423 Maso hovězí, výrobní, H2
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÁ NÁDOBA [M0172]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky