Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Tuk hovězí, (lůj)

FCDB ID 0421

Tuk hovězí, (lůj)

Beef, suet, raw

Tuk hovězí, (lůj)

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 3360 kJ
Energetická hodnota (kcal) 817 kcal
Tuky celkové 90.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 48.13 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 1.3 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 3360 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 817 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.3 00012
   Dusík celkový NT g 0.2 00050
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 90.2 00050
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 7.9 00050
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.1 00050
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00000
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00000
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0 00000
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0 00000
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 48 00012
   Retinol RETOL μg 48 00050
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.64 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.64 00050
Minerální látky        
Sodík NA mg 0 00000
Hořčík MG mg 0 00000
Fosfor P mg 0 00000
Draslík K mg 0 00000
Vápník CA mg 0 00000
Železo FE mg 0 00000
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0 00000
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 48.13 00050
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.05 00050
   C 12:0 F12:0 g 0.06 00050
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 2.99 00050
   C 15:0 F15:0 g 0.44 00050
   C 16:0 F16:0 g 25.21 00050
   C 17:0 F17:0 g 1.12 00050
   C 18:0 F18:0 g 18.10 00050
   C 20:0 F20:0 g 0.17 00050
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 31.22 00050
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.38 00050
   C 16:1 F16:1CN7 g 2.97 00050
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 27.74 00050
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.14 00050
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 2.15 00050
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.68 00050
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.66 00050
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.02 00050
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.47 00050
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.47 00050
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.29 00050
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.29 00050
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 66 00050
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 329 00050
Alanin ALA mg 150 00050
Valin VAL mg 71 00050
Leucin LEU mg 100 00050
Isoleucin ILE mg 46 00050
Serin SER mg 74 00050
Threonin THR mg 59 00050
Lysin LYS mg 86 00050
Asparagová kyselina ASP mg 135 00050
Glutamová kyselina GLU mg 199 00050
Arginin ARG mg 140 00050
Cystein CYS mg 6 00050
Methionin MET mg 20 00050
Fenylalanin PHE mg 60 00050
Tyrosin TYR mg 39 00050
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 35 00050
Prolin PRO mg 184 00050


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0421 Tuk hovězí, (lůj)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
12 MÁSLO A ŽIVOČIŠNÉ TUKY (EFG) [A0702]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
TUKY SAVCŮ (MM) (CCPR) [A0738]
OSTATNÍ ŽIVOČIŠNÉ TUKY (EUROFIR) [A0810]
10000041 - JEDLÉ TUKY - ŽIVOČIŠNÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1053]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK, VAZIVO [C0253]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky