Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso hovězí, plec bez kosti, libová, pečená

FCDB ID 0415

Maso hovězí, plec bez kosti, libová, pečená

Beef, chuck, boneless, separable lean only, roasted

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 732 kJ
Energetická hodnota (kcal) 173 kcal
Tuky celkové 3.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.63 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 35.0 g
Sůl 0.2 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1283 B1161 C0268 E0150 F0014 G0004 H0161 H0391 J0003 K0003 M0003 N0044 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01QX#F28.A07GY$F20.A07QM

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 732 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 173 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 35.0 00012
   Dusík celkový NT g 5.6 00050
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 3.7 00050
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 59.4 00050
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00050
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00050
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.31 00050
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 5.2 00050
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.20 00050
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 3 00012
   Retinol RETOL μg 3 00050
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.31 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.31 00050
Minerální látky        
Sodík NA mg 64 00050
Hořčík MG mg 28 00050
Fosfor P mg 240 00050
Draslík K mg 290 00050
Vápník CA mg 5 00050
Železo FE mg 3.3 00050
Měď CU mg
Zinek ZN mg 9.0 00050
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.2 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.63 00050
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.00 00050
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00050
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.10 00050
   C 15:0 F15:0 g 0.02 00050
   C 16:0 F16:0 g 0.93 00050
   C 17:0 F17:0 g 0.03 00050
   C 18:0 F18:0 g 0.53 00050
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00050
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.58 00050
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.03 00050
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.16 00050
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.37 00050
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.00 00050
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.13 00050
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.11 00050
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.10 00050
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.01 00050
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00050
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00050
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00050
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00050
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 80 00050
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 2231 00050
Alanin ALA mg 2506 00050
Valin VAL mg 2076 00050
Leucin LEU mg 3399 00050
Isoleucin ILE mg 1973 00050
Serin SER mg 1651 00050
Threonin THR mg 1887 00050
Lysin LYS mg 2122 00050
Asparagová kyselina ASP mg 3879 00050
Glutamová kyselina GLU mg 6373 00050
Arginin ARG mg 2728 00050
Cystein CYS mg 619 00050
Methionin MET mg 1148 00050
Fenylalanin PHE mg 1716 00050
Tyrosin TYR mg 1546 00050
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 1310 00050
Prolin PRO mg 1675 00050


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0415 Maso hovězí, plec bez kosti, libová, pečená
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ SUCHÝM TEPLEM [G0004]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] TUK ODSTRANĚN [H0161]
PRAŽENÝ (POSTUP ZPRACOVÁNÍ) [H0391]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] OCEL [N0044]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky