Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso hovězí, plec bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)

FCDB ID 0414

Maso hovězí, plec bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)

Beef, chuck, boneless, separable lean and 10% separable fat, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 735 kJ
Energetická hodnota (kcal) 176 kcal
Tuky celkové 11.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 5.66 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 19.3 g
Sůl 0.2 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1283 B1161 C0268 E0150 F0003 G0003 H0247 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01QX#F20.A07QM

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 735 00050
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 176 00050
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 19.3 00050
   Dusík celkový NT g 3.1 00050
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 11.0 00050
Sacharidy celkové CHOT g 0 00050
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00050
   Vláknina potravy FIBT g 0 00050
Voda celková WATER g 68.7 00050
Ethanol ALC g 0 00050
Popel ASH g 1.0 00050
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00050
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.15 00050
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 4.41 00050
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.30 00050
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00050
Vitamin A VITA RE 8 00012
   Retinol RETOL μg 8 00050
   beta-karoten CARTB μg 0 00050
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.26 00050
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.26 00050
Minerální látky        
Sodík NA mg 63 00050
Hořčík MG mg 23 00050
Fosfor P mg 184 00050
Draslík K mg 264 00050
Vápník CA mg 4 00050
Železo FE mg 2.2 00050
Měď CU mg
Zinek ZN mg 4.5 00050
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.2 00050
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 5.66 00050
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.01 00050
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00050
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.34 00050
   C 15:0 F15:0 g 0.05 00050
   C 16:0 F16:0 g 2.98 00050
   C 17:0 F17:0 g 0.13 00050
   C 18:0 F18:0 g 2.13 00050
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00050
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.96 00050
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.05 00050
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.38 00050
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.51 00050
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00050
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.30 00050
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.24 00050
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.23 00050
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.01 00050
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.06 00050
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.06 00050
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.04 00050
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.04 00050
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 49 00050
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 977 00050
Alanin ALA mg 1252 00050
Valin VAL mg 1069 00050
Leucin LEU mg 1756 00050
Isoleucin ILE mg 1018 00050
Serin SER mg 838 00050
Threonin THR mg 982 00050
Lysin LYS mg 1140 00050
Asparagová kyselina ASP mg 1985 00050
Glutamová kyselina GLU mg 3303 00050
Arginin ARG mg 1365 00050
Cystein CYS mg 339 00050
Methionin MET mg 587 00050
Fenylalanin PHE mg 882 00050
Tyrosin TYR mg 846 00050
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 784 00050
Prolin PRO mg 791 00050


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0414 Maso hovězí, plec bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] TUK ZČÁSTI ODSTRANĚN [H0247]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky