Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Prášek pudinkový, kakaový

FCDB ID 0398

Prášek pudinkový, kakaový

Pudding powder, cocoa

Prášek pudinkový, kakaový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1520 kJ
Energetická hodnota (kcal) 362 kcal
Tuky celkové 2.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.1 g
Sacharidy využitelné 82.9 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 2.0 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0222 A0467 A0722 A0735 A0760 A0852 A1073 B1347 C0203 E0106 F0003 G0003 H0117 H0138 H0231 J0001 K0003 M0120 N0039 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0ETM#F04.A03HG$F04.A047B

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1520 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 362 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 2.0 00020
   Dusík celkový NT g 0.3 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 2.0 00020
Sacharidy celkové CHOT g 83.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 82.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0.2 00002
Voda celková WATER g 12.1 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.8 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.01 00023
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.02 00023
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00020
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 12 00020
Hořčík MG mg 57 00020
Fosfor P mg 114 00020
Draslík K mg 228 00020
Vápník CA mg 35 00020
Železo FE mg 3.3 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.1 00020
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.6 00020
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.1 00020
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.07 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.07 00023
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00002
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0398 Prášek pudinkový, kakaový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DEZERT (US CFR) [A0222]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
059 OSTATNÍ DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (SM) (CCPR) [A076]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
50192300 - DEZERTY/OMÁČKY NA DEZERTY/POLEVY (GS1 GPC) [A1073]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ROSTLINA JAKO POTRAVINÁŘSKÁ SUROVINA [B1347]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ŠKROB [C0203]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI VONNÝMI NEBO CHUŤOVÝMI LÁTKAMI [H0117]
VODA ODSTRANĚNA [H0138]
S PŘIDANOU ČOKOLÁDOU NEBO KAKAEM [H0231]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PAPÍROVÝ VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0120]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PAPÍR NEBO LEPENKA [N0043]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky