Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Piškoty dětské

FCDB ID 0394

Piškoty dětské

Sponge biscuits

Piškoty dětské

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1660 kJ
Energetická hodnota (kcal) 392 kcal
Tuky celkové 4.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.4 g
Sacharidy využitelné 75.0 g
  Cukry celkové 36.0 g
Bílkoviny celkové 11.0 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1660 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 392 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.0 00062
   Dusík celkový NT g 1.8 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 4.9 00020
Sacharidy celkové CHOT g 76.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 75.0 00062
   Vláknina potravy FIBT g 1.8 00062
Voda celková WATER g 6.6 00012
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.7 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.11 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.17 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 12 00012
   Retinol RETOL μg 8 00038
   beta-karoten CARTB μg 50 00038
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.66 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.66 00038
Minerální látky        
Sodík NA mg 50 00062
Hořčík MG mg 18 00020
Fosfor P mg 133 00020
Draslík K mg 96 00020
Vápník CA mg 33 00020
Železo FE mg 1.7 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 36.0 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.4 00062
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.4 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 223 00036
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0394 Piškoty dětské
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ČAJOVÉ PEČIVO/KOLÁČEK (US CFR) [A0203]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CIAA) [A0458]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
05 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (EFG) [A0695]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
078 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ VÍCESLOŽKOVÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCPR) [A0768]
JEMNÉ PEČIVO (EUROFIR) [A0821]
10000161 - JEMNÉ PEČIVO/SUŠENKY/ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0939]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 0.3-1.5 CM. [E0140]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY PEČENÝ V TROUBĚ [G0005]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU SACHARÓZOU [H0158]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ TEPELNÝM OŠETŘENÍM [J0120]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÁ NÁDOBA [M0172]
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POLYETYLEN [N0017]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] ZPRACOVANÉ V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU [Z0112]
Umístit potravinu do schránky