Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Sardinky v rajčatové omáčce

FCDB ID 0393

Sardinky v rajčatové omáčce

Sardines, canned in tomato sauce

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 679 kJ
Energetická hodnota (kcal) 162 kcal
Tuky celkové 9.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.80 g
Sacharidy využitelné 1.4 g
  Cukry celkové 1.4 g
Bílkoviny celkové 17.0 g
Sůl 0.9 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0267 A0460 A0634 A0717 A0727 A0747 A0803 A1143 A1265 A1285 B1558 C0265 E0150 F0014 G0003 H0350 J0123 K0037 M0151 N0041 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0FBZ#F06.A06XR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 679 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 162 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 17.0 00020
   Dusík celkový NT g 2.7 00012
Tuky celkové [FACF:0.925] FAT g 9.9 00020
Sacharidy celkové CHOT g 1.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0.1 00020
Voda celková WATER g 69.5 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.1 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.28 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.8 00020
Vitamin A VITA RE 37 00012
   Retinol RETOL μg 9 00020
   beta-karoten CARTB μg 340 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 2.3 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 2.3 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 350 00020
Hořčík MG mg 39 00020
Fosfor P mg 420 00020
Draslík K mg 410 00020
Vápník CA mg 340 00020
Železo FE mg 2.9 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.9 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.4 00012
   Fruktosa FRUS g 0.8 00053
   Glukosa GLUS g 0.6 00053
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.80 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.60 00053
   C 15:0 F15:0 g 0.10 00053
   C 16:0 F16:0 g 1.60 00053
   C 17:0 F17:0 g 0.10 00053
   C 18:0 F18:0 g 0.40 00053
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.70 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.70 00053
   C 17:1 F17:1 g 0.10 00053
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.80 00053
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.10 00053
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.10 00053
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.00 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.10 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.0 00053
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.10 00053
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 1.90 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.20 00053
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.90 00053
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.10 00053
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.70 00053
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 76 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0393 Sardinky v rajčatové omáčce
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MOŘŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ NEBO VÝROBKY Z NICH (US CFR) [A0267]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
042 RYBY MOŘSKÉ ) (CCPR) [A0747]
MOŘSKÉ PRODUKTY (EUROFIR) [A0803]
10000018 - RYBY UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1143]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SARDINKA [B1558]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, S KOSTÍ, S KŮŽÍ [C0265]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI RAJČATY [H0350]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ VE ŠŤÁVĚ NEBO OMÁČCE, ZELENINA [K0037]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] KOVOVÁ NÁDOBA [M0151]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky